有冇濕疹醫生介紹

338 回覆
30 Like 0 Dislike
睇過中環李祖褀醫生,唔貴嘅,不過用佢介紹嘅沖涼液比較貴,但係可以唔買嘅,一般3-5日藥$350咁上下。

醫生經驗好,不過好似好趕咁,利申,睇過好多皮膚科x,貴貴都睇過,但佢睇好咗。不過姑娘好惡,診所好舊,同埋無得book.
同埋本身都知道中醫係真係比較慢啲好
我見好多人睇中醫都要一段時間先見效
或者可能個個又唔同
所以我依家唯有就信下佢

但係如果再過多排都冇效可能真係停
因為我依家一星期去睇都要八百幾九百蚊
長遠計真係可能負擔唔到
我之前讀書讀到出曬濕疹,搞左好耐。
最後我去做致敏test,我對防腐劑同幾種野敏感,因為敏感激發到濕疹。
我之後就買左枝低類固醇藥膏止痕同戒所有防腐劑野就好番,而加間唔中都有發,不過好細。
沖涼唔用任何野,只用海鹽番梘,不過好多假你小心簡。
之前嚴重到幾個月訓唔到
成身傷口出水 喺香港中醫又睇過 專科又睇過
完全唔得 藥效一過爆得仲勁
之後去左日本清水市醫
留左幾個禮拜 好返八成
之後返香港keep住戒口 無再返發 終於訓到
如果有時間 真係建議去
中環莊禮賢 診金加藥費好貴,千幾蚊,但啲藥對我有效。
油麻地 廣華中醫 胡東流中醫
黃埔譚紹棠.
唔可以話斷尾. 但係好咗. 再隔好耐先會翻發.
我都想知 感激@holuntiredah
幾多日藥?
西醫,我嚴重果陣揾佢就兩星期再覆診,口服+藥膏類固醇,早晚兩款抗組織胺,沖涼液加Cream。
請問可唔可以講抗組織胺藥名?
宜家冇藥喺手,不過一種第一代有睡意夜晚食,一種第二代朝頭早食。夜啲再覆你
我手掌之前好嚴重 用死海鹽水浸手 日日浸 一個月好左95% 認真有用
支支唔同,我因為睇極唔到極到頹,佢叫都買,最貴買咗$1200,不過用到半年,兩支沐浴油一支沖涼液,兩支cream加多支油咁。
E間嘢 除咗平之外
我諗唔到仲有咩好?
次次睇2-3分鐘就出嚟
仲要俾同一種藥
好 好辛苦 訓都訓唔到
係,最緊要瞓得著
食抗組織胺止痕當埋安眠藥食
我呢,真心第一次都有同感。於是就睇另外兩個皮膚科,結果係停咗藥就返發。
跟住,再有同事介紹佢,都咁灰啦,是但啦,於是決定再睇兩三次,唔得直頭諗過去日本醫。
事實係睇得兩三分鐘,不過藥對我有效。
最死
佢開果啲係激素嚟
一定食得好啦
Btw 我都食緊類固醇 真係好麻煩
一停就爆
但係聽個醫生講
控制個劑量其實係安全嘅
我多數頭兩次有類固醇,之後會食抗敏感藥!
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞