有冇濕疹醫生介紹

338 回覆
30 Like 0 Dislike
次次d皮膚痛到仆街嘅時候都諗
點解我要介類固醇/protopic呢
類固醇就話會整到d皮膚薄
咁我可唔可以成世都搽protopic
明明用量都好少
但係一停藥三幾日就起濕疹
搽幾多cream保濕都冇用
不如成世都搽protopic/類固醇
一起少少就搽 咁起碼我皮膚可以keep住唔爛

沖完涼d皮膚永遠乾到仆街
搽完cream都係會痛一排
介類固醇唔一定有用 有需要就要用㗎啦
如果唔係做乜要生產類固醇呢樣嘢
都係果句
適當適量地用就冇問題
我都係靠類固醇先好返
只要忍到傷口埋口之後 第一次痕果下
之後就冇乜點痕
傷口好返 有時過手癮r一兩下都唔會即刻損
你用乜沖涼?
施巴
以前用過cetaphil
就算清水沖都一樣
起濕疹嘅位又乾又痛
其餘位置就正正常常
施巴無用 你咁樣又乾又痛要用沖涼用既油
忍到痛可以用死海鹽+清水沖
https://youtu.be/JgxW41xICsI
多謝蘋果 多謝果籽
我同你一樣都係面
CHING,想問下你食緊邊隻酵素,可以推介俾我詆下嗎??THX
唔介紹啦,因為好似係直銷,純粹朋友做開有個友情價,叫做仲可以接受。

不過你食住益生菌先啦,我而家都仲有食。
Ching,可以pm我係邊隻酵素嗎?,真係想試下,唔想d濕疹係咁成日都返發
昨天去試過睇大圍曾華廣醫生,感覺上覺得佢唔錯喎,唔似網上d人講好冇耐性咁,係去到至等到醫生要耐少少,但1醫生都講得好詳細,有問必答
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞