電腦椅有冇推介(5)

1001 回覆
18 Like 3 Dislike
去咗steelcase試咗leap同埋gesture
個人認為gesture仲舒服啲
可惜就咁買一張無咩顏色揀,佢有貨得全黑
邊到試
好奇一問買10K以上既大家係唔係搵好多錢一個月
小弟條腰最近唔係幾好,打算買張好D既櫈,本黎打算買POSH EXPRESS 2,但係又想買張有HEADREST, 如果BUDGET 3000, 請問一下大家有冇咩推介
想知夏天坐leap會唔會焗到屎忽出汗

steelcase leap 同 steelcase gesture 都係厚foam
無冷氣係幾焗吓
唔多,但係為左條腿真係買返好少少,拉返勻十幾年其實好平
咁有冇差唔多價錢但涼爽啲既選擇
冇就aeron算了
個人建議
先睇吓自己個坐姿正唔正確,唔正確,幾貴嘅椅都無用!
巴打先唔好理價錢,去試多啲先,貴價野未必適合你
試果時試耐少少,由其你腰都有問題,邊張舒服,得你自己知!
如果試完都係貴價野先舒服,比卡做分期都係其中一個方法
腰有事先去醫,啲錢可能夠你買幾張椅
其實唔關搵幾多事, 而係我工作同個人興趣, 所以要長時間用電腦,所以對自己健康好d 就緊係一次買end game 椅. 健康既野第時搵再多錢都保唔返
有道理多謝巴打你建議
如果試嘅話,請問有冇咩地方提議?
Ifco係唔係有得試?知佢係藍,只試唔買
請問大概幾錢
我搵日出去試吓先
又真,要慳都唔好慳呢啲
巴打你用咩櫈啊?
不如大家講吓自己用咩櫈,感受之類,當係大家整合下資料
同埋我坐姿真係唔太好

係唔係應該所有角度都90度?
試過embody之後好難忘,試左aeron覺得都非常唔錯,但睇睇價錢都仲要成皮野....再坐坐sayl都覺得很不錯,好想買返張返屋企
我係咪應該再試多d, 本身想買ergohuman, 但都係大陸野,唔係太想買,巴打有冇其他推薦?
聽完其他巴打講,諗一諗
買左一張就幾年都唔會換,點都試到真係岩心水先買
我公司係Aeron, 尼緊會買張embody係屋企
點買embody先最抵,門市成萬三蚊
我建議巴打你親身試吓唔同嘅櫈先
我最初都諗住買櫈一定要有頭枕
但係試完之後先發覺我唔鍾意個頭枕
覺得有嘢頂住
所以我覺得你不妨試吓先
最後可能會改變主意都唔出奇
最緊要係試吓唔同嘅櫈先
睇吓邊張啱你自己
因為我而家張舊櫈都有頭枕,有時用電腦用得,習慣個頭都有野挨下
不過明白,搵日出去試下櫈先,巴打有冇好介紹邊到多櫈試
有冇巴打坐緊steelcase series 1
貪平想買,同埋知唔知steelcase係邊度出產?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞