笑撚死,成班本土派Condom仔玩初選

341 回覆
509 Like 167 Dislike
寫得好
正常呀
好多人咁得閒咩
睇晒
香港硬係有一班自以為看透世事既冷氣軍師,幾乎對一切抗爭行動抱住恥笑態度

呢樣無用,嗰樣無用。講完以為自己好撚型,好撚有獨立思想咁

由當初第一日抗爭開始,我地做既每一件事喺未做之前都唔知有無用。吓?乜原來覺得“無用”就應該唔做?咁當日你班撚樣為乜行出黎?

結果論黎講,過去一年所做既野我都可以用同樣論調話“無用”

街頭抗爭?
令到手足被捕,又未光復香港。無用
200萬人遊行?
港共無跪,繼續打壓。無用
區選大勝?
光復香港未?未?無用
裝修?
裝修完光復香港未?未呀。無用
黃色經濟圈?
中共收皮未?未呀。無用
文宣?
文宣work就唔會有藍絲啦。無用
黨鐵跳閘?
黨鐵未收皮。無用
追擊cctvb?
咁cctvb收皮未呀?未呀。無用

根本呢個“無用論”係無出路。與其被“無用論”限制自己思維,不如盡做。

比起街頭武力抗爭手足被捕,投個票已經係極低成本。但硬係有呢班撚屌要格硬講到投個票成本極大

又話乜乜ipad,又乜乜個人資料。總之要反對投票就多多理由,講到成本仲多過手足被捕咁撚樣

屌呢班自以為看透世事既“無用論”冷氣軍師呢?班撚屌就話自己被熱狗

而家理撚得你熱唔熱狗咩?!你既言論同熱狗一致,咁你班撚屌被熱狗都好正路啦係咪呀?

唔通我講完藍絲言論被人屌,我話自己被藍絲呀?

投票呀屌
改變才是唯一出路
希望投之前大家唸清楚邊個更需要你嘅支持
當然如果你深思熟慮之後,都仍然覺得傳統泛民係最好嘅選擇
我亦都會尊重你嘅決定~
你說服到我 我咪去投囉

(1)如果本土派真係當今主流,傾巢而出係冇咩可能少票過泛粉鐵票,可以係一場「不公」嘅選舉勝出,就更加代表本土派已經係作弊都搞唔掂嘅真主流。但係相反黎講,如果本土派係今次初選嘅得票連泛粉鐵票都不如,咁本土派都不過如此
本土派事實唔係主流而泛民先係主流
(2)既然還掂都被DQ,何不把握時間開始自己嘅選舉工程?所以抱住呢種僥倖心態黎看待初選以至正式選舉,恐怕你一整年黎都冇進步過,或者你根本不願面對今日嘅政局
對你嚟講初選係進步? 立法35+係大進步?
如果肯定被DQ 何解要將金錢資源人力放係選舉工程

(3)我地要做嘅唔係搵定後路輸左嘅話點樣唔認數,而係唔可以俾本土派有機會輸,一輸就後患無窮,你都唔想香港繼續俾泛民unun腳扮工玩死
我未見過唔同黨派會有初選 係咪得香港呢個咁畸型既社會先有...
(4)成班傻仔俾曬資料人地,中共最開心
中共一早有晒資料
樓主成個結論係本土派應該參加泛民初選
唔參加初選既本土派sorry你唔跟大隊 唔配有資格贏
因此本土派支持者更應該投

咁撚樣係民主? 邊到民邊到主
too long didnt read
不過如果連票都懶得投直接當佢熱狗藍絲算
唔洗咁多藉口
我後生 但唔係投本土得唔得?
手機版一睇就唔想睇啦
唔係個個網頁版去睇
反叛心理
尤其係嗰班要特顯自己有獨立思考既連登仔,越唔會投。
Push
連投個票都要驚俾人點相,可能你係咩大人物先會驚啦,如果唔係嘅話你就只係呢個階段已經驚到縮埋一舊等死嘅人。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞