笑撚死,成班本土派Condom仔玩初選

341 回覆
509 Like 167 Dislike
亦老實講連登仔鐘意睇咩文宣大家都知,係咩平台用咩文宣何嘗唔係一樣應該思考嘅事,點解傳統泛民保皇嘅文宣可以影響到咁多人,本土派就要只係攬住「我唔想咁宣傳」而去放棄左接觸更多嘅人呢?
三分天下好長遠,曾經我地只係圍爐取暖,到今日已經算係闖出個名堂,唔通我地係上年又要出黎話「光復香港時代革命」唔係黃絲諗嘅意思而唔俾佢地講咩。固步自封倒不如多D嘗試,對不
正解
pish
[流亡手足]睇到呢篇流亡台灣手足既初選分析真係想哭
https://lih.kg/2104088

流亡手足有嘢講關於初選
想借個位幫手推下
咁當然啦,正如有泛民鐵粉無論如何都會揀泛民,其他都係垃圾,保皇鐵粉永遠都話信正苦唔怕。都係我嘅睇法,如果從一開始就認定冇個本土值得投,我都唔會講呢堆野啦

但係我嘅諗法係,你覺得垃圾嘅呢班本土,有唔少都已經好過泛民,你當然可以唔同意,咁你咪去投泛民,如果你想投嘅泛民因為佢嘅支持者唔投票而輸左,佢都係成為左condom,一樣道理
垃圾標題
thx
……任何人輸咗都係因為唔夠票,即係唔夠人支持佢,而唔係咩「成為咗condom」……

同埋請問你物化完自己人未?Condom前condom後,我哋啲候選人,我哋香港人,真係咁賤格?
第二點 既然還掂都被DQ, 咁仲參選黎做乜野黎消耗民意?

退一萬步 當真係比你選到 學你話點都比人DQ..咁當初搞咁多野仲有咩意思?
push
分清楚物化同比喻先,condom係講緊佢地好似俾人用完即棄咁。至於香港人係咪真係咁賤格,我會話如果有大件事發生果時唔係,但係冇事發生果時就係,睇下以前嘅政壇同上年嘅政壇,都冇咩好拗啦。當然我希望亦相信日後會改善,但係呢一刻唔會抱有香港人係超高質人民嘅想像。
咪由佢屌
自己唔投有咩好講
push
打咁多野唔知你up mud9 留返打j啦你
Con咩dom,民主選舉,多人投比泛民 本土就係Condom?
本土派不如先問下自己
做過啲咩去令更多市民認識你地
只係掛住本土兩個字就expect會贏到
係咪太天真
問下自己過去4年做過咩
定係口講一個月本土就會有人投

其實樓主嘅意思係多d人投票自然本土派機會大增
因為泛民點都有鐵票 但鐵票係固定數量

總之大家記得去投票
後生仔上
其實初選論壇見啲傳統泛民口噏噏當秘笈都已經好嬲,今日票站見到老多過嫩都擔心本土或抗爭派唔夠票⋯
仲有一日,一齊踢走佢哋好嘛?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞