笑撚死,成班本土派Condom仔玩初選

341 回覆
509 Like 167 Dislike
on9
投左啦標題黨
年齡層都係睇票站姐, 我果個站好多廿幾30歲既手足投票
我身邊D朋友好多都投左, 有D唔得閒就聽日去投
成日講反話屌自己人真係好ON9, 激將法用左100次仲激唔激到
push
投本土
變主流
推 本土派要做主流
成撚日condom
日日屌屌屌
正面d得唔得呀
愈屌愈令人反感呀
正面d好冇

明明我今日見條隊大撚把後生 日落去排
我真係好撚鍾意香港
其實出夠呢類標題未?
願賭服輸,我唔明個初選對素人本土派有乜唔公平
我覺得唔應該講本土輸左就代表佢地係condom
係,冇錯,如果佢地輸左既話個定位會好尷尬
但咁樣其實係代表佢地未能得到大部份人既支持,咁輸都好合理
我覺得可以咁諗,如果今次輸左,佢地可以諗下點樣再另更多人支持自己,下次再黎過(雖然真係唔知仲有冇下次)
但最起碼,你要知道民主選舉既玩法就係咁
依度只係連登,好多後生既支持本土,但實際上好多中年甚至老年都係支持緊傳統泛民,你唔可以無視佢地既選擇
大家既目標只有一個,就係抗共,雖然背後理念唔同,但敵人都係得一個
所謂敵人既敵人就係朋友,我唔希望見到真正選舉個陣有人出黎𠝹票,因為大家好清晰,其實票源都係同一班人
呢d濕鳩topic名真係好撚乞人憎,老老實實你係咪pr公司既人?
我投咗喎 唔好亂叫condom好冇
出正經topic冇人睇,做標題黨上熱門第一,接觸度差幾遠
你要選擇鬥氣我都冇辦法,只希望你好好諗清楚鬥氣係咪有幫助

歡迎起底,任屌唔嬲,不過希望你睇埋內文再屌
其實後生一樣多人支持泛民
我身邊既朋友後生本土我諗都係5:5
本土派的確係要諗下
點解販民可以吸到曬老中青既票源
其實連登真係少眾,有得投票個班多數係玩FB
唔好幻想連登係全世界

不過本土派有個問題係唔識推廣自己,
好多中年/老年人聽都未聽過D素人
要打破同溫層就一定要去D高風險既老人區

今日幫某素人做街站義工
發覺中年人真係只識用FB,youtube

所以本土派要改善下D PR
Pish
push
其實係
明明大把人去投,又屌呢屌路
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞