笑撚死,成班本土派Condom仔玩初選

341 回覆
509 Like 167 Dislike
[流亡手足]睇到呢篇流亡台灣手足既初選分析真係想哭
https://lih.kg/2104088

流亡手足有嘢講關於初選
想借個位幫手推下
支持本土派
本土派要贏 就要玩初選!
呢個初選已經係對本土最有利
咁都輸就唔會係民意喺呢邊而輸啦
咪係
Qr code投票都輸就算吧啦
如果係驚到咁,你仲可以做乜?出過去遊行用天眼搵返你只係時間問題,勇武更加唔洗講,做鍵戰都隨時起到你底,連投個票都要驚俾人點相,可能你係咩大人物先會驚啦,如果唔係嘅話你就只係呢個階段已經驚到縮埋一舊等死嘅人。縮係屋企做港豬就一定唔驚俾人點相,不過中共幾時連港豬都清洗埋就自己諗啦

呢段講得好 不過衰在標題黨
唔想含撚就投本土
係,但係我都認同有D素人係抵做condom,冇衝突
差唔多個個區都有唔抵做condom嘅本土素人,如果真係咁黑你果區冇之餘又冇份投超區,咁我成篇野唔係針對你,我相信有呢個情況嘅都唔係多數啦

本土告急
https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=2777437222267751&id=100000045011242

連登如何用焦慮製造冷漠

上年講到依家
都仲係咁
出埋晒啲垃圾標題
冇錯 呢個post係多咗人睇
但連登會少咗人上呢
喂 我有睇㗎!真係駁晒班唔投票嘅懶係真本土嘅人
PUSH
最憎啲嘩眾取寵post
你邊忽見到中年人投票多 數據點黎? 拉
之後結論又係屌鳩啲人做乜唔投佢
其實連登仔都應該反思點解自己係會俾呢D topic吸引而正經topic就冇意欲撳入去,呢篇文我都睇過,但係責任係咪係曬出post者到?或者有冇其他文講下點樣可以令正經文多人睇D?
係咪因為佢係本土派就選佢?你搵人去賽跑是否搵個全國排第五既去跑?咪搞分化啦,做政治人物都要講宣傳,唔係選一次半次就成功,初選都供咗個地方俾佢地累積人氣,經驗⋯⋯
我都唔係針對手足你,但連登真係太多情緒勒索post,好撚趕客,你好地地分析就被個標題同嗰幾句老鼠屎整壞晒,我哋本土派唔應該當正自己係受害者或輸硬咁樣宣傳。

老實講,而我相信你同我都知,本土派想做主流,以至三分天下,仲係好長遠。我完全唔會視初選結果為咩成敗指標。而家呢班本土派,唔係永遠等如本土派,只係本土派喺呢個時段嘅代表,「輸」係好平常。
你認為有唔代表其他人認為有
如果今次佢哋輸咗
唔代表本土派輸咗
而係侯選人佢哋自己嘅問題
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞