20/21 NON-JUPAS 專區 (37) N手飯即將降臨 爆咗1001又唔開新POST

1001 回覆
0 Like 2 Dislike

我估佢收我係同我工作有關
想各位巴打俾啲意見,

小弟啱啱半IT科Grad(做game),
Award GPA 3.6x ,
之後想讀返電腦相關嘅科目,
宜家手上面有 poly computing, bu cs(cst) 同埋 city bsc cm

咁小弟平時寫開game, 但唔太熟data structure,algorithm,
同埋平時寫game都係開個unity + Visual Studio嚟做,
唔知真正寫application嘅時候要點做
所以想惡補返呢啲,
同埋都想theory同practice並重。

問題嚟喇,
聽人講poly computing入到去無野學加Hea。

city bsc cm就Art同CS一半一半,自問Art搞唔掂,同埋識人讀完都唔識打program。

BU CS 睇落就最啱我,但個名真係唔夠前面兩間好聽,想揀但係好揼春。

想問問各位巴打該如何決擇
補充返,全部都係Year 3入學
介唔介意講下師兄做咩工作👀
我都想知
做咩咁睇唔開要year2入year1
我上番ust 個addmission system 寫個reg date 要睇番兩封email 但我係email 搵唔到個兩封email
Lm
類似問題 都諗緊Poly computing定cu information engineering
師兄asso 本身讀咩科 同埋英文dse 考成點😖😖😖
想問下city u 同poly u喺幾時要交第一個sem
分分鐘連邊日係reg day都未confirm上年7月頭已經email通知邊日係reg day
有冇ching 5月29 in 完PolyU AML 有消息?
收到LING U direct yr3 offer
UGC offer冷馬竟然爆冷跑出
收到Spa direct yr3 offer
真係估唔到 多謝offer god
你個名
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞