消息啱啱出, 唔講以後班人已經即日移民咗去英國

201 回覆
243 Like 44 Dislike
藍屍打手真係惡過共產黨
要人自辯嘅
在「自由」都變成禁語之前,想分享一首歌
https://lih.kg/fDRyuS

求入黎支持一下黃色音樂圈
做咩啊你依家緊張啲人要返嚟咩?
我真係睇唔出有啲咩咁難,賣咗香港層樓啲錢已經可以係英國買樓買車,除咗交通費之外好多物價其實比香港仲要低。
除咗香港之外好多地方啲稅都高架啦,如果覺得咁樣就生存唔到,其實好多地方你都生存唔到
咁你即係月入幾多? 有幾多cash?

你自稱要移民都比個數先有得討論

原來你得個鳩up無料到嘅,講來都嘥氣
淨係諗錢 以為有錢就生存到 真係天真到唔知講咩好
份月入唔見得人呀
我就無講過大支野嘅,如果29K都無學人講移民即係想點
我諗佢月入15k都無
你30幾碎痴老母都係咁啦
花生仔快D話比人知你唔止15K月薪啦~
外國生活,悶到抽筋,不了。寜願去集中營。
事實上人少D係好嘅。BNO移民可以减輕政府壓力。
有錢嘅去,就係深度旅遊。冇錢嘅去,先係移民。

阿窮人 知你無相關經驗 等我講下啦

1. 一出世就有passport,𠴱啲叫移居
2. 本身外國讀書,户口重有唔少外幣
3. 外國大把朋友/親戚,落腳不愁
4. 係外國做過嘢,同舊公司關係良好
5. 外國一早買左樓,終於可以自住

窮唔係問題,以上條件,大把人有。
無見識都唔怪你,依度無人無嘢要同你件垃圾證明。當人地吹水呢,就過主啦,傾條L咩
大把人有,問緊你咋,咁你係邊樣呀?

係咪比我講中低收入低技能FF移民 發爛渣
好可憐,其實連登仔腦內係咪得打工,得份糧?

不如叫出糧畀你𠴱個老細同我講 級數近返些少
Point我列晒
唔中意吹太多,信就過主,唔信彈開
大把人有我知

即係你乜鳩都唔係啦
最後一句,過主啦
無得駁就叫人走
低收入低技能廢淡
大家唔好去英國啦

又濕又凍,天水圍濕凍效果5倍以上
仲有澳洲,加拿大 準備俾你班唔識英文嘅連登仔過去洗碗呀
同佢講真係曬鳩氣
淨係識屌住走
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞