消息啱啱出, 唔講以後班人已經即日移民咗去英國

201 回覆
243 Like 44 Dislike
頭六年都有得買
本身都已經計劃移民去第二度,去西方國家要交重稅根本呢樣嘢係常識。
其實冇福利真係唔會生存唔到囉
不過你呢啲人應該都好難移民,
定係你真係銀包袋住幾十蚊就諗住去第二度?
香港人根本冇乜特別福利,唔該睇吓人哋加拿大嗰啲啦人哋重稅間福利非常好。
睇你地圍爐,真係好好笑

就當用你說法,去得咁掹掹緊,都去嘅人,本身都未必係香港樓市參與者,至多係租下劏房。佢地走唔走,都幫唔到你地托市㗎喎。所以唔使踩到咁盡喎,咪由得人走囉。

(唔通你班打手好急?好多嘢up咁喎)

其實,你地唔係真係聰明到以為個個都係咁勉強先去到啊

好多人呢,一係𠴱邊買左嘢,又或者已有當地親戚。直接講,後生啲嘅,真係買張機票就行得,頭1,2年齋歐遊都重得。其實香港好多人個財力,尤其你地至愛嘅剛需,即係樓市參與者,都唔太需要做牛做馬咁先係英國生存到

你地班日日捱騾仔嘅打手,與其走去笑只能夠做侍應𠴱班會走,倒不如求下有晒父幹母幹𠴱班唔好走啦,跪佢地留係香港陪你地托市好過

上至輕鬆6-700萬full paid一間嘅好爸爸,下至少少地得兩球首期畀仔女嘅慈母,你覺得佢地會點安排有BNO嘅仔女條路呢
成班垃圾打手

平時就扮黃,但根本接受唔到攬炒
一係就aa等開單救命,拜汪狗做守護神
一係就實力不足,要社會維穩下,先有財富增值

黃條西咩呢啲
垃圾到呢
講真,樓唔會跌
反而會升
真係笑你都廢鳩事
咁簡單就唔會咁多人去完頂唔順要走返黎
Btw 我都幾肯定自己份工要移民一定輕鬆過你
支持攬炒
但乜原來攬炒完就走佬叫光復香港?
不過咁講 留喺度就守得住香港?等入集中營咩
一定唔係第一時間開post傾點走先
其實最好限制買樓
如果唔係果邊好快反彈
推 香港自治法 全民舉報警渣有責
舉報熱線: https://tl.hkrev.info/contact/

金融戰線 BNO平權
永久離港 和你提清MPF
而家都開始凍結黃店資產
好快凍結埋香港人資產
你都幾好笑,搵埋source 同你理知分析唔知你串咩?我上面一直話要走咪比佢地走,欄唔住

龍門任你搬,一邊就係到屌香港買唔起樓係果邊做waiter 都過去,一邊就話香英二邊都有哂樓鋪好哂路,大把錢歐遊
攬炒完咪當手足condom,拍拍羅友走人你死你既事
依班robot
真係唔屌下都唔鬆化
咁應該點做?想做翻啲嘢幫手足,應該一齊買樓建設香港,投資香港?希望中國香港富強就會放番坐緊監嘅人出嚟?
定係二百萬人繼續觸犯國安法,坐爆佢過監倉,無位自然就會放人?
還是拎軍火武器劫獄?

有咩路可行呀貓哥?
有能力既去外地開荒 到時接濟下 手足去自由世界發展好過啦
搬龍門

事實上係英國政府當年有錢/無錢嘅,
都照派BNO,咁你地班剛需個個揸住一本
你吹得人漲

你地班打手快啲出去跪求有錢嘅呢班唔好走,留返係大灣區買樓好過啦
人命? Who care?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞