消息啱啱出, 唔講以後班人已經即日移民咗去英國

201 回覆
243 Like 44 Dislike
你唔係一早預左攬炒成功會去到依一步咩
If we burn you burn with us呀

攬之前就手足沖啊,炒之後就十年後英國相見?
話人打手真係好笑,香港有錢既都係有樓有資產果班

你覺唔覺得自己好矛盾,業主要自己求自己唔好走
班廢淡日日話鳩業主無良,實情最冇人性最仆街踩住人上就佢地
移民一定要賣樓?
大把香港人 住香港, 但係日本 英國買樓投資啦
掉番轉去英國生活 買港樓投資得唔得呀
即係而家有國安法都繼續做顛覆國家政權,直至俾國安警察拉入監倉陪手足?
如果唔咁做等於唔係攬炒?
得呀!俾少少管理費地產公司托管同你收租,搞埋少少水電維修,最緊要個租客唔好得閒就話冷氣壞,支燈壞咁囉。
咁你自己都識講啦,所以你地重唔去跪求?

真正有實力嘅,一早判啱左形勢啦
依家重要多條BNO之門可以郁

好似你地咁咩,實力不足,一味吹奏,倚靠圍穩,先享受到財富增值

同你地班PR Robot講良知都無用
成日你地你地,連登仔眼睇好友一定係AA, PR

真正有實力又想走上年6月示威就走左啦,你依種無樓無學歷無資產先要等BNO開門,3無串資產階級實力不足,笑撚死人
用番下面香檳哥果句,同你講良知都無用

不如你講下你覺得點先係攬炒?支爆港爆,但手足相安無事?
Robot打手今鋪真係不能面對
又開始用慣性技倆

係囉,幾時又去屈人住緊公屋啊

三毛串人三無,係我眼中,你地啲留言都係窮酸無知,見識又低,都話快啲跪係度求香港人唔好走啦
睇下你地,維穩就最好
香港唔需要民主自由,香港好完善,有樓炒有股炒就得,正一港豬/free rider。

365日都係連登吹奏同維穩,手足可以死,你地啲垃圾資產就輸唔起。你重好意思提良知?
樓升就社會穩定
即係你覺得無以死相拼嘅決心就唔應該抵抗極權?

即係抗爭人士要死晒或坐晒監先算係攬炒。未做到政權倒台都唔可以離開?
真係好痴線
5年後見到條友tu咁撚樣點批bc
留翻個有國家做強大後盾嘅香港俾佢哋繼續投資落去都唔得。一定要其他人都參與投資中國香港
買新樓嚟放租其實無咩問題 !我都想見有人願意買層全新樓嚟放租。

嗱!過到英國,睇吓邊區好住。香港嘅裝修佬技術應該叻過東歐佬,發展好過香港!香港人過去做裝修無競爭對手全部屋當佢錦繡花園咁做就得喇
電力系統同香港一樣,水喉又係。你都要多謝香港建築物條例電力條例,水喉條例不嬲係跟英國標準,要做裝修好易做。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞