消息啱啱出, 唔講以後班人已經即日移民咗去英國

201 回覆
243 Like 44 Dislike
隱忍潛水數十載,賤狼終於亮劍懲罰業主
唔使掛
反而我識少少日文
唔知果邊有冇日本城有都應該搵到食
無辦法啦,平日做開連登冷氣軍師,現實就公屋毒撚,唔知果邊請唔請經驗豐富既冷氣軍師
借個位,BNO平權正視聽
黑色五毛分化警告,大量五毛正在用藍絲有BNO、走人對唔住97後割97後等風向進行分化,大家小心。

1.大家比人拉過/有小朋友(細路是重點,香港未來棟樑,正如今時今日d前線義士,咪比佢地洗腦變小糞紅,否則香港係真正玩完)的話就應該即刻走,其他人亦應該起碼做好隨時走既準備,香港抗爭運動已經由本土抗爭升級為準國際戰爭, 我們能做的十分有限。 相反大家離開或準備好隨時可以離開,則美國及其盟友可以隨時採取行動,對香港進行制裁,令香港達至零經濟活動,攬炒香港經濟, 甚至日後作出軍事行動亦無需擔心誤傷香港人。 而且大家亦可用移民理由提取所有資產及強積金進一步打擊香港的財政儲備
而且多人走亦可以起到掩護最需要走既手足,救奶左野手足係目前最重要既事。

2.大家無需擔心藍絲以及黑警移民英國,藍絲得兩種a.垃圾b.收成期,a.涯唔到六年移民監b.揾錢唔捨得走/走要承受巨大損失

重點:大家不應該反對平權或推到現階段設立篩選,因為這樣會妨礙奶左野手足逃難。反而,大家應該在藍絲移民英國後再篤灰。大家,要記住,篤灰係一把藍絲頭上既利劍,一日未入籍一日都嚮度,我就係要佢地嚮英國每一日都擔心比人篤灰,呢樣恐懼作為懲罰先係最大懲罰

相比藍絲黑警,反而大家更應該想辦法推動取消侵犯人權者如689、777、鳩融居英權,因為他們可以一直不居英,不受英國審判,而定居歐洲。

3.97後手足唔會被割,首先,佢地可以跟BNO父母及配偶前往英國。第二,對於未受BNO平權保障嘅人佢哋仲有美國既救生艇計劃,該計劃估計幾日內亦會通過。

希望樓主可以pin,一齊擊退五毛
真心癡撚線
過幾年死死地氣回流,破產申請實爆錶
連登高登 不嬲都有班人
思想都係同大陸人一樣
金錢行先 見高拜見低踩
但都唔一定係藍既
唔係要柴台, 但英國個條件都唔係易, 你真係起個到過到6年拎埋本BC 先同人講移左民啦

3年唔到唔慣搵唔到食要返黎香港大有人在, 走到又起個邊好好生活得到我真心恭喜.
可以係英國進行光合作用係淡淡畢生既願望
無福利生活六年
生活到嘅都係有實力嘅人
呢批人唔使平權都走到
其實點解覺得冇福利會生存唔到?喺香港都冇㗎啦。
英國買餸又平,樓又有平。
係交通費貴姐,其實都係咁生活。
香港無福利?你唔係香港人?
你睇急症比緊幾多錢
呢啲叫福利?英國醫療福利都好好個喎,你知唔知道香港好多人自己都要買醫療保險先至可以保障到自己,但係你去英國只係買國家醫療保險好鬼平,仲要保養得好好。

我真係想知香港有乜福利
保障
最大問題係我想問你點解會覺得係英國好難生存?
人哋講緊頭6年喎
咪比佢地去幾年做深度遊囉,要走既欄唔住,6年所有政府野都要比錢,人工搵唔番香港果份,仲要交貴稅,講緊月入20k一年都要比24k稅
你6年睇到幾多次急症?
佢哋唔係諗住一去到就有英國公民福利掛
外國嘅非公民福利會好過自己住緊嘅地方享有緊嘅福利?唔係掛
香港福利得急症?
無錯 有部份係所謂中立
波台都有
我唔係新香港人真係唔覺有咩福利, 咩都無份稅就有份交
連登仔成日話過去做waiter了,年收入190k當唔洗交稅
房租5k港幣(studio flat),一年60k
https://www.simplybusiness.co.uk/knowledge/articles/2019/09/average-rent-in-london-guide-for-buy-to-let-landlords/
NHS fee一年4k
食同車費當一日150蚊(Weekly Zone 1-6 Travelcard (weekly) £60.20, 一年55k

都仲有71k剩既

試下體驗英國chilli 生活

廢淡藍屍
唔好意思,未計水電天然氣(唔用冬天凍死)上網加電話費用council fee等等,休閑娛樂當零(日日去Hyde park 上連登),計計埋埋應該所剩無幾
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞