大家見工遇過咩荒謬既事?

353 回覆
418 Like 17 Dislike
依啲垃圾公司成日想偷料又無心請人,含撚啦
巴打唔理佢非常好
屌佢老母用左我大半日時間 on99
多得佢唔少
大佬,你公司唔interview 直接請?
請嗰下已經screen 晒啱culture 先俾offer 啦下話
第一句: 你岩岩畢業我地唔會請你
等左兩個鐘
最後無請到
好似啲西Hr咁
咁最後有冇請
上一份工壓力大所以情緒出左問題,停工期間都會接下fl,閒時都會出街有正常社交咁。
鬲左一排去見工,個老闆一句塞埋黎「你係咪太耐無同人講野所以咁」答配個好輕泛既語氣,下一句就話 唔好介意,我個人係咁直咖

屌你咩,第一次見人,就算唔係見工都唔會咁無禮貌講野啦
可能同你deal點處理入息
荀job喎可能
緊係無啦
特登叫你過去撚鳩你 班友都幾撚得閒
算啦
見得工都係比人撚多
上一份工壓力大所以情緒出左問題,停工期間都會接下fl,閒時都會出街有正常社交咁。
鬲左一排去見工,個老闆一句塞埋黎「你係咪太耐無同人講野所以咁」答配個好輕泛既語氣,下一句就話 唔好介意,我個人係咁直咖

屌你咩,第一次見人,就算唔係見工都唔會咁無禮貌講野啦

淨係憑依句已經知條友係撚樣黎啦
唔係我本人見工公司hr係個咸濕阿叔,請左個intern妹妹錫到佢飛起,個intern𡃁妹話悶就叫佢開d唔請嘅post係JobsDB 到水人上黎俾佢見,話等佢可以練習下in人wor
無記錯個post係mid-level個個cand都廿幾三十歲,特登請日假黎俾個大學都未畢業嘅𡃁妹in
話俾到某個人工,特登過去簽約又話俾唔到
當場屌鳩左佢一獲
In大銀行 一坐低已經話請咗我
Second in老細in
入到房先睇我cv再起我家底
屋企人做咩工有冇男朋友都要問
聽佢語氣串柒柒一聽就知想請個有經驗
但我係fg佢似好不屑一個妹妹仔走嚟in咁
明知唔請又係咁問問題challenge我
問我講唔講到自己優缺點
講完又話 你自己覺得姐 冇做過ft點會知自己優缺點
通常in完d人都會問你有冇咩問題 咁我就問有冇交通津貼果d野 跟住佢俾個白眼我話點解個個都咁問 我地冇交通津貼
屌你老母 你見公司冇雷公咁遠搭車來回都駛9過千蚊人工仲要坐成個鐘車 個個都問證明個個都清醒知你地有問題啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞