有買過/領養過貓狗既同我入哂嚟!!!

211 回覆
42 Like 6 Dislike
巴打兩隻貓好得意呀
我最近都係LAP領養咗隻貓,情況都好似

我哋一開始喺佢website睇中咗隻貓諗住領養,又係填完form無人理,本身中意嗰隻已經俾人領養咗

之後去西營盤centre問佢哋佢哋話近排kitten season接咗好多貓bb返嚟處理得慢啲,叫我哋直接whatsapp個義工,之後好快約咗家訪(後嚟佢太忙淨係video call),又係有個位要加網影返相俾佢睇,一approve咗就好快揀得貓、約foster family上門睇貓,一個禮拜後就接咗返屋企了

接觸過嘅幾個義工都nice,希望大家都領養到啦
最近領養左一隻,只要安裝窗網, 買齊貓貓用品
黎間我都有印象,佢地成日有純種狗bb領養,領養費下下都幾千,fb都好多人質疑佢地
黃貓仔
前幾日去咗領養日填咗表同send咗窗網相比義工睇,過兩日義工打嚟叫我上去探貓貓,探貓果陣義工話不如聽日帶埋貓貓嚟家訪,仲幫我手準備籠同需要嘅用品,非常好人

貓貓而家已經係到任我行
巴打可唔可以講吓係邊間機構嘅領養日?
可唔可以share自家繁殖個間資料?
想知道其他人評價既意思係點解
想問吓領養左隻狗返嚟,佢冇針卡,但聲稱打左第一次針,咁我唔肯定佢打咗第一次針未,我係要再同佢去診所打多次定係要點做?

兩個月大
正常獸醫幫狗狗打完針會俾針卡架喎。
兩個月應該就打咗第一支。
你問佢邊間診所打去拎返針卡啦。遲啲拎狗牌都應該要有針卡入返資料。
就係搵唔返邊間 confirm唔到
去診所打多次係咪唔得㗎?得嘅話可以拎返針卡嘛
你係獨立義工度領養返嚟?點解會去過邊間打針都唔記得咁奇怪
補打返第一次針係ok 嘅,當然要問返獸醫狗狗情況係點先,唔洗太擔心。
唔該哂放心小小
仲有個問題狗bb未沖得涼好臭點解決?有冇產品推?
想當年,第一日帶佢返屋企嘅時候
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞