有買過/領養過貓狗既同我入哂嚟!!!

211 回覆
42 Like 6 Dislike
多謝你分享 mark 低先
咁正都唔記得咗機構名
不過狗門檻係低過貓,一黎少人領養二黎需要大啲地方,佢比咗你又可以騰空地方接收其他狗。
失敗一兩次唔好放棄,因為我都試過一次唔得
我知啊,姐係會有d 義工係咁,唔代表所有人既,你望下有d fb post 真係寫明要唐貓家庭
睇運啦同見工一樣,見緊工先知個hr閪
毛孩
試過成功領養?過程係點?
我都係領養咗隻英短先領養隻唐貓
都係fb 獨立義工度領養?
唔係分享良心breeder就收皮啦
冇人想知你隻貓係唔係買返嚟
英短係上面講嘅機構
唐貓係獨立義工
我領養5隻貓 有3隻英短 2隻唐貓
英短都係啲繁殖場玩完唔要
身體有缺陷
以下係想大家分享既資訊:
-閪義工/機構
-無良賣家(寵物店/網上)(特別係賣星期貓狗既仆街)
-成功領養既例子
-良心breeder
-其他有關資訊

睇下個post講乜內容啦 係都要衝出嚟柒
但係好多人都想養bb貓
我周圍搵人收養隻幾歲嘅貓都係被拒於門外
無論隻貓係幾聽話幾乖幾嗲人
唔惡肯食藥肯剪指甲 都係無人肯接收
日日去餵佢食飯我都好驚佢有意外
如果環境許可我都想養埋佢
但可惜大雨嗰幾日佢感親帶咗佢去睇醫生
翻屋企照顧2-3日嗰2隻狗已經拆樓咁款
我唔怕佢拆爛門 只怕嚇親隻貓
你而家叫人留tg 應該會有人覆你
養緊了
果陣都係報名領養
好快就有義工搵我同埋家訪
我覺得無其他機構咁撚煩
義工見你準備好哂裝好窗網背景無問題就得
唔撚使好似班閪義工咁差d要對埋太公係邊個先比養
有無話試過邊間機構既義工係閪?
LAP都閪閪地
簡好左貓問佢仲可唔可以領養 話比人領左
問佢仲有邊隻可以領 叫你自己睇
然後問親都話比人領左 再問就唔應機
我覺得佢都好過puc起碼有人應 puc我填完form 真係無曬回音
記唔記得張form 有無話要填啲咩?
會唔會佢target 係中產揀人覆
我都擔心好似上年咁係forum比咗貓b人
無2個月佢就消失咗利申無煩過佢
一開始要求隔幾個月update張相同情況 宜家絕育未生定死都唔知

我都有要求但未算唔合理
希望可以隔個月講下佢嘅情況或者就咁比張相我望下 病咗可以話我聽 有大病嘅我都會盡力夾錢
呢幾年佢一向健康 係帶佢絕育後病咗次
睇醫生幾日後就無事
今次就抽咗全血照咗超聲波 但好彩都係小病
食嘢方面我都無能力餐餐ziwipeak(間中開心下)
最近就Weruva/小怪獸/k9 (罐) brabanconne(乾)
一直想搵朋友親戚收養都無人接受
搵一個唔嫌佢成貓 比到屋企佢嘅人已經唔易
何況我仲妄想可以跟進 應該無人肯
唔好話靚唔靚
屌我連求其乜色乜品種貓b都冇所謂
一樣領養唔到

唔接受家訪就冇可能領養到
lap 同puc 份form既問題係一樣 都係問下你基本資料同點解想領養咁 我諗又唔係揀人覆既 我見佢ig 同fb 都好多鬼婆屌佢填完表成個月都唔覆人
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞