剛剛去睇冷氣機,sales 阿叔咁樣sell 我

820 回覆
562 Like 18 Dislike
冷氣梗係大金, 記得買泰廠
冇remote嘅真係冇電路板 結構簡單 水洗都仲得 唔易壞好正常
不過較溫度麻煩好多 又冇時間掣
Why
唔識 等識野果d CHING 講
只係簡左重工 分體式
而家日立係咪轉左第二個地方既廠做?
我部小涼伴機仔用左6年,其實都冇咩野....
害你冷氣 都買
Rasonic 所撚有product都係直接搵佢公司係香港代理緊GE Brand, 揀個佢地嘅model然後貼自己Rasonic brand 上去
部機本身係同 原本間廠一樣生產方法, 一樣廠 Panasonic 只係佢其中一間會搵ge 代工貼brand
點解日立唔好 半年前入手以為日本野就好
搭單問下
冷氣機嚟講三菱o唔ok?
雪櫃冷氣依啲大食電器器好貪平買
買貴款靚款慳電慳好多
睇下呢排有冇開倉,我連買2部分體都撞正開倉買,平好多
好奇一問 panasonic當年意思係劈霖索尼呢個係真事定笑話? 有人知
依家仲有冇珍寶牌
以前香港唔係叫索尼 係跟鳩支那改
以前Sony係新力
三菱唔係美的格力OEM咩
窗口機,主流4間廠生產

pan廠=pan/rasonic r32
日立廠=日立
美的廠=美的/東芝/三菱/風窄等
格力廠=格力/新型號珍寶/富士/菱電等

有錢一定pan r32/rasonic r32
去豐澤啦,百老匯紅底
幾年前消委會做過一個調查,Panasonic係少數足匹數嘅牌子
我屋企嗰部分體機已經用咗11年,仍然係好凍好靜
冷氣機本身唔係電子嘢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞