剛剛去睇冷氣機,sales 阿叔咁樣sell 我

820 回覆
562 Like 18 Dislike
thx, 上面有巴打話可以叫信興裝係點約?諗住係price.com 格下價
感謝巴打
有冇巴打試過自己裝我睇youtube 換窗口機好似好簡單

利申:村屋地下,唔會跌落街
有錢用carr
窗口機買:Pan記,或Pan記同廠既Rasonic(個樣會一模一樣)

正常分體買:非麥虧代工既大金 或 東芝

420分體無咩好選擇,得日立。裝到正常分體就買正常分體

冇錢就買格力

變頻就買大半匹
向西又要預大匹

地區潮唔潮濕也要考慮

分體室外機夠唔夠凍又要睇裝工
室內機有冇迴風位 有冇微傾去水
室外機夠唔夠位散熱
豬腸分包銅喉(99%師傅唔會做)
補充一句 正常分體變頻三0電機都幾好
自己裝開
想點下點睇carrier開利冷氣 佢好似係美國牌 但見佢個價幾平 hktvmall 成日都有平機

ps:我屋企個部用左20年仲係好凍
開利係香港賣緊嘅冷氣都係大陸代工 主要都係美的
冇寫明既機都唔會靜得去邊
中國大陸嘢,不了
成日諗呢啲外國代工質素會唔會都好啲
好過真正美的?
起碼有標準?

即係我買對Adidas 波鞋
間支那廠其實都係代工
可能做埋李寧鞋
但Adidas 質素點都高啲掛?

會唔會咁? 定真係一鳩樣
漏左三菱重工泰國機好野黎
三菱重工空調,屋企用左廿年還健在
巴打識貨
三菱重工係top of line,比三菱電機更扎實
睇牌子 有啲就咁換咗個logo同面版就算
傳聞開利部份型號有tune過
珍寶窗口就算係格力代工 佢個左右搖擺送風應該都仲係最好
聽人講Panasonic窗口機有個通病,
用耐些少之後,用 air swing會好嘈,而家仲係未咁
之前部sharp雪櫃用左40年
即係仲係咁
啲個問題我10年前聽到而家,
我上年都聽過有人屌,買咁貴竟然連最基本都做唔好
痴撚線十年都唔改
想換機,諗緊買唔買p記好
我擺個位係需要左右掃風,而家即係唔駛買
而家部冷氣用咗成10年都唔駛自己定期搽嘢
我接受唔到買部新既反而要自己要定期搽
我唔介意嘈,例如定頻啲嘈係一隻聲嘈到尾,我當背景聲音
係介意啲好有規律,有節拍,不斷重覆既聲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞