剛剛去睇冷氣機,sales 阿叔咁樣sell 我

820 回覆
562 Like 18 Dislike
窗口,我估係冇雪種姐
冷氣真係屋企最麻9煩電器,沒有之一
有冇人用過littleswan?
當年因為平買左,依家重用緊
只買日立
啱啱買咗冷氣機分享下。。。

quality 最好應該係大金(阿爸話),不過佢冇細機。其次最好應該係panasonic, 今年出咗細機。 Hitachi 都有睇, 佢真係平,佢2匹嘅價錢係panasonic 嘅1匹 /1.5匹, 不過原來佢3年都無轉過款。如果唔介意嘅話都可以試下, 不過我見pan記又有冷暖又有空氣清新功能,所以最後都係買pan記。 Pan記2020 款啱啱出,新機7月先有。。我都等緊佢送貨。 冷氣費是買太平, 因為除咗機價之外仲要比裝工錢同運費,買部耐用啲嘅話換少幾次嗰啲錢同時間都喺返度。 個人意見。
接受倒大陸機既話格力會好啲
不過冷氣襟唔襟都係講手神
就住自己經濟條件
大金 樂聲 日立 格力
咩叫冇細機
分體式冷氣機擺喺大廈外面嗰部壓縮機,有大有細。 有d屋會有隻窗口俾你喺屋內推部壓縮機出去,但係個窗口size有大有細,部壓縮機太大既話就要搵人搭棚。。嗰度又要洗錢。
樂信爆過一次焗爐玻璃,飯又無得食仲要執餐懵,永不再用
依個真
D冷氣師傅都有講
大陸黎計
格力第1
美的第2
雜嘜就自己諗啦
新款Rasonic 的確改咗格力代工,睇個remote panel 已經知
少少涼咪會靜囉
大金大把420矮仔機 FTKA FTWX 有淨冷又有冷暖

有呀,房用緊呢部
都ok
睇個樣已經知係美的機嚟
咁撚on9
讀Bse
冷氣呀sir都話冷氣機最靚係3個牌子
Panasonic
三菱
大金
三菱重工窗口機好似係大陸貼牌
今次買哂pan記窗口機
本身諗住每部平幾舊買rasonic機 都平成千幾二千
但係屋企人用過rasonic機話有臭味 上網又咁啱睇到同一個review 所以都係揀pan算
屋企人買左日立 廳個部一年整兩次
一次風葉唔郁
第二次 開冷氣冇風出 風葉同製冷有著
用夠3 年保就換鳩左佢
用開利啦 夠凍
最近我都要買窗口冷氣
睇中樂信r32
其實同p記同款 但牌子價值貴幾舊
樂信X系 係格力代工
大陸製既大多數 格力同美的代工
我估計佔市場8成以上
用緊樂聲

舒適 最緊要夠靜
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞