LIHKG 箍牙集中討論區26

1001 回覆
4 Like 0 Dislike
係咪多數箍都會剝埋智慧齒
今日睇醫生佢話連埋智慧齒剝8隻
補返上個post有關康恥堂既pin, credit to 獨孤慕容絲打

有無係 康齒堂 / 游舜華 度做 隱適美箍牙 cool牙 既受害者
https://lihkg.com/thread/2031041/page/1

呢個牙醫,集團式牙科診所,專業、醫德同行銷手法都好有問題,
包括搵Sales 跑數,以灰色方法做網上廣告,網上討論區遍布打手跑生意,
然後當收左錢當病人唔係人咁對待。

俾左錢肉隨針板上,仲要俾佢整壞我D牙,
我相信其他苦主受害者,唔想再俾呢D害群之馬害人
自鎖都有陶瓷架,我箍緊
你個隻係咩樣
個個醫生都唔定
不過我consult過2-3個專科既醫生都係第一次就會照X光,再比個treatment plan你
所以consultation fee都會貴d
希望張相無嚇親大家🙈

我左上面有箍牙,左下無
傳統黎
住馬鞍山 唔想出太遠箍 大圍馬鞍山附近有冇好介紹
岩岩打左去問 要7月尾先睇到
想近期就可以睇同箍
有冇另一間
應該係傳統
自鎖細粒d
我Year 3窮學生 想箍好耐終於的起心肝去做
本身咀突同哨牙
上年問過3個普通科 都話唔做我個case
上個月consult咗專科 用鋼箍60k 陶瓷就68k要加4枝骨釘 每枝4k 唔包X-ray 牙模剝牙洗牙固定器 埋單成差唔多80-85k
唔經唔覺已經第六個箍
仲有四十個
不過一星期換一個
就咁計十個月後都完
好快過
最辛苦真係頭個一兩個箍未慣既時候
之後已無感覺
不過暫時都未見到有咩分別

你個隻似傳統喎
箍緊隱適美第七個箍, 點解有啲牙同attachment會啡左,勁核特
我都覺🤦🏻‍♀️但姑娘話係自鎖式,D橡筋唔同扣法,唔洗咁密整🤔 可能佢講錯
自鎖唔洗用橡筋架喎
你consult邊個?
會唔會考慮再consult多個比下價?
邱醫生呀
我應該都決定搵佢
我算係複雜少少嘅case 佢比我嘅方案係我理想中嗰個
同埋姑娘好好人 醫生都好有耐性 對佢幾有信心
約咗下個月剝牙
80k真係好貴
絲打介唔介意講你咩case?同埋係咪自鎖啊
陶瓷8k
我都想知,真係好貴
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞