LIHKG 箍牙集中討論區26

1001 回覆
4 Like 0 Dislike
有幾多人係磨牙case?
岩岩consult完荃灣韓醫生佢話我啲牙本身已經好直唔適合剝牙
但前排都Consult埋專科 話我要剝兩隻牙
專科可靠啲但最後貴成兩萬蚊......
我意思係 去睇下我個情況有冇得箍
唔知會唔會要做正顎手術
do it
你真心追左咩...
你睇置頂
笑咗,建議咁多位巴絲唔好覆呢條柒頭,都唔知係咪康霖mon post完派嘅打手
真心笑咗,明明上一頁先岩岩屌到仆街,竟然夠膽話自己追咗post添
有無人知道有邊個牙醫有箍damon自鎖式?
大部分專科牙醫都有得箍自鎖
如果係咁嚴重我建議你最好搵專科consult

不過呢d醫生consult你都預左係貴
多數$1000上下
你地箍完幾耐先淨係訓覺戴固定器
係都唔出奇,出現得有啲刻意
我聽牙醫診所建議拆箍後一年都要24 小時戴住(只係食飯時除低)
見網上有個講箍牙既website , 話要半年
跟住先可以淨係訓覺戴
有冇人睇過tommy chan 好唔好
唔該晒絲打
我其實consult過梁醫生 都應該係佢到做
嚟緊照x-ray
我淨係上箍俾過一次
兩條
之後就冇俾過
去到淨係訓覺戴呢step, 係唔係都已經係講緊要戴一世?
戴左會唔會唔舒服, 影響睡眠?
我岩岩先上箍咋
戴戴下應該會慣,同埋坊間有啲隱形固定器(唔知會唔會舒服啲)
同康齒堂 / 游舜華 完全一9樣既營運模式,伏到仆街,俾錢仲要買難受,整壞D牙就一世

有無係 康齒堂 / 游舜華 度做 隱適美箍牙 cool牙 既受害者
https://lihkg.com/thread/2031041/page/1
有無係 康齒堂 / 游舜華 度做 隱適美箍牙 cool牙 既受害者
https://lihkg.com/thread/2031041/page/1

唔該樓主幫手置頂,警剔世人,救得一個得一個
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞