LIHKG 箍牙集中討論區26

1001 回覆
4 Like 0 Dislike
搭單問有冇人係康霖剝過牙?🙇
因為我下排智慧齒好近神經線,去consult過趙醫生應該要照埋CT,呢間$4000就包埋(問過另一間旺角陳醫生都多好評既,開刀$4100,但係如果有需要照CT要自己另外出去照),不過上網都search唔到呢間除左箍牙之外既評價😂 唔知揀邊間好*-*
巴打介唔介意話我知你睇邊間?
我唔知邊間好定唔好 淨係睇research好多話箍到伏嘅通常都好多手尾
一路都唔敢去箍
有無ching剝牙後要縫針? 縫咗兩個星期,聽日先去拆線,發現啲線勾住晒啲食物,好似發霉咁,又刷唔走,個口勁臭
入黎認住呢堆黑店呀
苦主請隨時留言補充

1. 康齒堂 游舜華
有無係 康齒堂 / 游舜華 度做 隱適美箍牙 cool牙 既受害者
https://lihkg.com/thread/2031041/page/1

2. 康霖牙科 林靜怡(詳見第18頁#450)
代女友提大家箍牙唔好去康霖牙科。

1. 啱啱開始盛行隱適美嗰時,已經用網絡打手去sell呢度箍牙好,朋友介紹即場9折,宣傳手法已經係有問題,所有人佢哋都建議箍隱適美,而傳統牙箍同隱式美佢哋開嘅價竟然係一樣,目的就係想人揀隱適美,咁佢哋就唔使自己咁辛苦去傳統牙箍客,密密接客印牙套就可以賺多啲錢。

2. 見過林x怡醫生幾面就無啦啦將我女友轉咗睇另一個新加入嘅牙醫,明明佢嘅主診醫生係林醫生,當時佢係喺林x怡自己仲係一人診所就開始箍,唔存在有啲打手話一早講好咗林只係顧問角色呢樣嘢!

3. 初初上到去都係用傳銷手法帶人入房仔吹奏一輪,要你即時決定,俾咗錢之後態度就差哂,過往上去等覆診要坐成一兩粒鐘,入到去就只係睇你一兩分鐘,因為佢哋啲姑娘又係應該有私佣分,其實係sales黎,所以sell得好落力,結果就係亂接太多新客,完全冇諗過要照顧好新舊客人,咩都搞唔好就走去擴張!

4. 箍衰哂排牙,2016年林靜怡俾人告佢疏忽要索償,最後都應該要賠錢俾人,苦主唔止我女友同告佢嗰個,女友仲有識其他人都係之前上網見好評去試,中哂伏,宜家網上開始多人去提出呢間嘢有問題,有需要可以喺網上搜尋多啲關於呢間嘢嘅黑歷史。
想問下李醫生有介紹人係咪平啲同埋係咪係積福街?
介紹佐敦既卓醫生專科
屋企人以前係搵佢師傅 關醫生做
關醫生係矯齒科好多年好有經驗既醫生來
近呢三年卓醫生就出來獨立掛牌
箍緊差不多一年 效果好好
補充少少
卓醫生就係樓主條片入面個個醫生
有無九龍灣既醫生好介紹
梁苑莊
樓上絲打幫我答左
大家推介嘅醫生 係唔係未箍/箍緊?
有無箍完成功個案分享下
Yes 出晒4隻智慧齒先箍傳統 醫生話唔洗剝
不嬲都想鋼
但因為牙問題
要全透明先
再上棚鋼 下棚透明
唔平架 65000
但棚牙一世 卓醫生好專業
屋企人係做埋手術(公院)再coo箍牙
跟得好足
你都唔會去愛康健啦
我都有倒及問題 ching留個tg交流下?
而家除左利醫生之外仲有冇邊位牙醫係free consult?
我有隻大牙都高咗
但醫生話無野 唔影響
唔知係真定佢hea我
巴打邊區箍牙?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞