LIHKG 箍牙集中討論區26

1001 回覆
4 Like 0 Dislike
骨性要打骨針
去專科睇下啦,點都會改善到嘅,點都要打骨釘,但應該都會話要入晒去嘅手術最有用
我個情況都係骨性牙突 之前去過康齒堂consult曹醫生 一入去都唔夠10秒 佢就話我箍唔到牙 因為我個情況係少少牙骨突出 但其實問題最嚴重係兩隻門牙再突出嚟然後門牙之間條牙罅好闊 但其實成排牙都好齊 然後佢就話我個情況冇得箍牙 但我唔想放棄所以想睇吓大家有冇差唔多嘅情況有冇啲咩建議
我都有去過呢間黑店嘅曹醫生同游醫生度consult,佢哋睇咗十秒就話幫我唔到叫我去專科度睇,其實呢啲複雜case就算呢度嘅巴絲都未必會知,因為你形容同真實情況有可能都唔同,建議比少少錢去專科醫生度睇,比返專業嘅醫生答你啦~
我都係骨性,排牙好齊
建議你去搵專科睇下
多數都會比你揀做手術咁箍可以100%改到,
或者就咁箍改到幾多就幾多
有冇人知
搭咗牙橋仲箍唔箍得牙
上年洗牙嗰陣,牙醫話我上排有兩隻智慧牙。我而家終於儲到少少錢去箍專科啦,但我無咩睇牙醫經驗,所以想請教一下大家我應該去consult個專科,比佢睇要唔要剝牙先?定係我去咗剝智慧牙之後去睇專科?
唔係啊 我係上緊橡筋去撐開條牙罅之後上戒指 但我整甩咗條橡筋 自己塞唔返入去
藍色圈圈甩左唔洗理
佢夠位就自然會甩出黎
夾硬zip小心整到
咁你有無箍到牙呀?
因為我都有聽過牙骨突出要做手術 但好似好嚴重咁 即係一聽到手術呢兩個字就會覺得係咪真係有呢個必要要做手術 我都有諗住去搵專科問吓先 爬過文 我而家暫時諗住搵岑儉同荃灣 梁醫生
梗係去咗專科醫生度睇啦,唔好懶醒自己去亂剝智慧齒,有時佢哋夠位生而情況良好根本都唔洗搞佢添啊
竟然夠膽放飛機
都唔知而家book李醫生幾艱難
知道了感謝回覆呀(*´▽`*)
有冇人試過Smile driect club 果d?
我見平好多 萬幾蚊搞掂
絲打請問一下黃偉光首期係幾多?
諗緊岑儉、王奉基定佢好,不過岑儉聽人講要等好耐
請問岑醫生有無得落骨釘?同埋係咪可以consult幾個醫生後再考慮揀邊個?
20k左右
THANK YOU^^
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞