香港酒店討論

1001 回覆
41 Like 11 Dislike
其實正常人會住呢d 咩 個價可以住半山淺水灣個d 豪宅,我諗單身貴族玩幾個月先會考慮?
睇完squarefoot 個360 tour 真係想像唔到比咁嘅價住咁細嘅地方 有錢真係任性
好記得上年去台北W 個bar 飲野個陣好多女著到搏晒命咁係個泳池行黎行去又有班gay 佬係度依泣 之前住過泰國間w 個早餐好正不過成個gp 嘅感覺似係懶型得黎無咩class 個隻路線 啱後生去爆下房玩下唔啱relax
murray 住過間房幾簡約得黎都精致,重點係夠新所以成間個feel 都靚同舒服,可惜就無咩景。樓上間popinjays bar 個景幾舒服開揚。缺點係d staff training 未到一線頭,好多細節都做得唔夠好 (房入面送嘅水係百歲山 見到唔知好嬲定好笑)最近去d staff 有禮貌有誠意咗d 不過d 細節都係爭d (自己泊車個陣個泊車仔跟住我一落車就問我黎做咩 起碼講句welcome 啦下話)要求高就唔好去。
可能始終唔係做開酒店 d training係差d咁
w出名hehe酒店黎 好似係
以前細個好鐘意w個種夜店風
但愈大愈欣賞文華個類樸實加服務
feel 到,唔知邊個財團啲新嘢
有冇人住過page148
曼谷同台北W真係好多hehe
個feel好舊 80/90年代商場咁
有玻璃lift. 望返室內
要新酒店就唔好選呢種

sabatini入去好似去左歐洲舊餐廳咁 佈置壁畫 不過個feel好正
酒店項目造價高達10億美元(約78億港元),並交由九龍倉置業同系的馬哥孛羅酒店集團管理,

唔怪得做到咁7
嘥咗個咁靚嘅場
有啲想 book Murray 玩,佢入面啲餐廳有冇邊啲推介?
有 1,200 餐飲簽賬額 
我淨係試過地下嗰間Cafe啲嘢食都OK不過偏貴你嗰$1200唔難用

住北角hyatt算啦
巴打話北角Check-in排長龍再等兩個鐘先有房 咁既話我會揀courtyard shatin 佢d房無想像咁舊
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞