拆磚拆地板 到底有無需要水電全鋪

259 回覆
45 Like 4 Dislike
我同客做好多都係好小攪佢水
除非要改位啦
巴打有興趣可以比我打一打個價
維修係咪唔識熄煤氣制?內藏煤氣喉又點。幾可會有事?個個都係咁做。只係你見識少。同內藏水喉一樣。要維修就一定係打爛佢。你個套根本就係for豪宅
睇左價再考慮
設計你老母. 呢d有牌既煤氣佬做. 你得4個選擇 第1.全屋明喉 第2.搭棚行外牆前提管理處比你咁做 第3.暗喉行地下同牆身. 隔成個廳距離你行牆身煤氣佬都係計呎同你收錢. 鑿坑師傅都係足呎同你收錢. 第4.你係豪宅好撚高樓底行假天花上. 不如你講下你個高見啦. 鳩up真係不怕烘爐火.
條友真係弱智.. 我唸緊係咪d fresh grad interior designer仔 ,做開間公司得接豪宅project就覺得每棟樓都係咁做.
舊樓拆瓦仔其實好有機會打穿喉。但如果真係唔換,就叫泥頭佬小心D打,打完之後谷一谷磅咪知D喉有無穿。
就算穿左穿埋右,都唔駛全部換晒,修補完都係谷一谷磅check下。
當然,如果師傅得閒過頭咪劏你全部換晒。
你自己睇番上面其他人留言啦,煤氣官方都話就算關左總掣,條喉都會有煤氣,整穿有機會爆炸,水喉暗喉雖然都會漏水,但有事上黎冇暗藏煤氣喉咁大殺傷力,個個都係咁做唔代表冇問題,我都同意幾可會有事者,但現實所有安全措施都係為左唔怕一萬至怕萬一既情況,可以做到既話點解唔設計好d,香港人窮一生積蓄都係會左層樓,住得安心d唔好咩?
全屋做晒假天花同圍身比你行明喉好冇
唔好意思

阻住幾位師父討論

係唔係1)最慳錢,只係唔靚仔。
2)係最好,只係唔知管理處俾唔俾
你連點維修都唔敢正面答我呀柒頭
屌你老母 真係唔識野. 要裝修 清拆前都會搵tgc師傅或有氣體牌師傅拆晒d煤氣爐 d喉已經等於放晒氣. 炸你老母. 呢d關設計撚事. d裝修幾十年都係咁做 傻仔真係9 up扮行內人.
明喉9成9最快最平,不過唔係人人接受到

利申:地盤機電佬
聽講正常20年左右就會有老化問題

睇你自己夠唔夠錢整
夠既最好一次過整哂

如果唔夠既咪唔整住
樓主本身地下係磚定地板?
2)搭棚搞 都唔平 如果全屋換窗順便就ok. 提前問定如果唔比就唔好偷雞 出信要你拆都麻煩.
正常做法就係行地下牆身 煤氣佬睇完話點行就點行. 一般佢地會盡量少駁口 呢d埋入英泥入面 你唔會掂到佢 到二十幾年裝修都殘再重新一起換新.
銅喉完則上唔會生銹
可以唔换

反而有D膠喉特別係馬桶D水喉
就換咗好D

電線其實都一樣
電線係銅芯+膠外皮
正常入晒膠燈喉
都可以不換
唔講以為樓主個單位上一手係你裝修
講到實牙實齒地下唔會有喉、牆身又唔會打中喉
就算有喉圖呀,你肯定你份圖1個都唔爭?
有時係地下噴埋條喉路比打拆佬睇住黎打都有機會打到條喉啦
Ching不如開個公司名比樓主幫襯下你啦,真金不怕洪爐火呀
樓主唔駛驚呀,佢話點打都唔會中喉
一於搵依位ching幫手搞你新屋啦
打拆傷到啲喉佢包換
揾你去維修緊係炸撚死啦。乜撚都唔識。識唔識揾煤氣佬黎check讀數熄制呀。你點樣否定出面個個都係咁做先?熄埋制放氣真係炸你老母。
咁水喉 同電線呢
維修你老母咩. 裝修唔係乜都可以有生口維修架 傻仔. 維修咪鑿返出來 重新鋪磚lor. 你重新煤氣錶後cut斷廢左佢換新又得,你係咪弱智? 扮行內人鳩up.
其實木地板底會有層硬底先到石屎

好多時起左木地板會check下,無大鬆脫係可以唔駛打直接上面做瓦仔,係會地台高少少

唔老實嘅判頭就照收錢,
因為起木地板同打地台泥頭佬都係計2條數

其實齋起木地板鋪瓦,油漆重做換下掣面咁唔會太貴
樓主本身地下係磚定地板?
上手係地板,我自己想換磚
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞