拆磚拆地板 到底有無需要水電全鋪

259 回覆
45 Like 4 Dislike
黎緊想裝修,對上一次換銅喉,水喉只係12,13年到,唔想再換。

搵師父報價個陣,有一半師父都兇9我,話唔換,有機會拆個陣會整爛,到時我地公司唔負責。但有一半又話完全無問題。

請問要我全換個d, 係唔係水9我
銅喉,電線
梗係想搵多d錢啦
銅喉冇漏水做咩換了想賺多d人工姐
係有機會
拆果陣整爛點解唔係佢負責
咩邏輯黎
我都覺。係唔係基本上講得呢d野,都唔洗考慮搵佢
師父小心d, 唔得咩
佢地個logic 係拆地板地磚個陣,會拆穿埋水電

唔好搵佢搞
如果係鐵喉
全裝就建議換
明白。
但如果只係12,3年銅喉呢。
其實資金有限,再遇到唔老實師父真係好慘
唔過廿年都唔使換啦,同埋有時啲野唔好諗住換新一定好,窗就係例子,大把人無事無幹手痕走去換之後

重有咩叫唔負責?你打爛咗啲唔應該打爛嘅野都可以唔負責?
明白。可能d師父見到我地後生,可以水9我地。

多謝師父指點。
但請問點解小心d打,成本會高左? 要多d架餐?

我地買左樓之後,淨低錢真係唔多。可以唔換真係唔想換,請問我地係唔係只能靠運氣,遇到老實師父
好貼切ge比喻。
其實如果我延長施工期,會唔會對師父有d幫助
又唔係話水你嘅,小心d打咪要慢d辛苦d囉,用嘅時間長左佢地人工都多左
話俾師父知而家水喉係點走, 咁佢先有得預
如果唔係, 成間屋都要小心做, 即係做慢左 => 日數多左 => 人工多左
係啊。其實乜都唔想改,淨係想翻新
我寧願怕麻煩師父一口拒絕我,最怕遇到個黑心。。。開左工,先黎玩野
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞