[The End is Here] HBO神劇 The Leftovers Final Season 討論區

633 回覆
10 Like 4 Dislike
咁就完左一套神劇
We lost some of them. But over there, they lost all of us.

真係第一次睇一套咁特別咁wtf既劇 有d失落
好似完得幾好

等出中字先睇

係完得唔錯
統計

Nora telling the truth - 正評
Nora lie - 負評

唔知點解我自己睇個陣一d都無諗過nora會唔會講大話呢個option,我淨係係到picture緊另外個世界係點
原本仲諗住想問大家S1-S3入面揀top 5 episodes
但發現實在太難揀
S1E3 E6 E10
S2E3 E6 E8 E10
S3E4 E5 E7 E8

嗰集喺focus喺19Matt嘅 基本上都會入選

Matt / Nora episode基本上都好難輸

yes 真係好鐘意matt nora
原本仲諗住想問大家S1-S3入面揀top 5 episodes
但發現實在太難揀
S1E3 E6 E10

S1 - E10
S2 - E10
S3 - E3

S1S2個finale好完滿,可以完左套劇都得
特別係S2 咁都比佢兜得返,仲要兜得咁靚
咁就完左一套神劇

其他劇就算幾好睇,可能隔一排會搵到另一套做代替品
但Leftovers我覺得極度難搵第2套可以同佢比較
We lost some of them. But over there, they lost all of us.

真係第一次睇一套咁特別咁wtf既劇 有d失落

真係未睇過d咁獨特既劇,wtf之餘又可以喺情緒上咁打動到人
搵唔到下套
統計

唔知點解我自己睇個陣一d都無諗過nora會唔會講大話呢個option,我淨係係到picture緊另外個世界係點

2%個世界應該仲癲仲痴線過呢個
但發現實在太難揀
S1E3 E6 E10

S1E3 Matt果集第一次令我覺得wow 呢套野唔簡單
之後Nora guest同lens呢兩集 ..好撚好睇
我都睇完finale了
統計

下年the left ones s1
統計

下年the left ones s1

Nora個2%世界冒險直頭可以拍一季
呢篇野好正 詳細講哂成個finale點製作出黎
http://www.vulture.com/2017/06/leftovers-finale-behind-the-scenes-exclusive.html

FIVE REJECTED IDEAS FOR THE ENDING
Blue-sky pitches from the pre-room notes that didn’t make it into the final season—at least not in their original form.

1. “It’s the end of the season. Oct. 14 comes and goes. There’s a huge massacre. Nora uses the LADR. There is a loud noise and then she kicks open the door and walks onto the street and there is nobody there. She walks until she finds an older couple that is surprised to see her.”

2.“Nora gets vaporized. We break her POV and she’s gone. ‘I guess she believes in us now.’ All the scientists high five. Then Kevin would come two days later and he goes after her. And none of us know if they’re alive or dead.”

3.“Kevin could use the hotel to find Nora if she’s died. Kevin’s shaman journey with Nora or maybe Nora is a shaman in her own right.”

4.“Nora comes through and there is an elderly couple. [They tell her] ‘Here is the deal, you can’t tell anyone that you came from a place where only 2% of the world population disappeared. It will destabilize the harmony. It was rough for a couple of years. Everyone lost everyone, but we have formed new families and new connections … And if we understand from the 84 people that came before you that world is a fucking mess.’”

5.“Kevin dies as a martyr. The only way to end your story is to take yourself off the table. Staged crucifix and then you have to go lay low. In this world Kevin is a grief-stricken messiah who is grieving and he never went and followed Nora.”
但發現實在太難揀
S1E3 E6 E10

岩岩睇哂三季
我都好鍾意Nora 仲用埋佢做電話封面
好慶幸係近期先發現到e套劇
係e個月每晚一集今濟 一口氣睇哂佢
佢明明唔似GOT今激動
但個種淡淡然既味道 搞到成個人心囉囉攣
個結果埋尾仲要唔差
Matt Nora / Patti Kelvin
佢地做對手戲我覺得係最正
我都好想有個個世界一次做一次美國總統
但套野好似係外國唔係好興今
想搵個official Ig 好似都無
但發現實在太難揀
S1E3 E6 E10

岩岩睇哂三季
佢明明唔似GOT今激動
個結果埋尾仲要唔差
但套野好似係外國唔係好興

錯手打錯自膠
但發現實在太難揀
S1E3 E6 E10

岩岩睇哂三季
佢明明唔似GOT今激動
個結果埋尾仲要唔差

錯手打錯自膠

唔計規模leftovers一定神過got
但發現實在太難揀
S1E3 E6 E10

岩岩睇哂三季
佢明明唔似GOT今激動
個結果埋尾仲要唔差

錯手打錯自膠

但始終口味唔係好適合所有人

最尾個集有個shot拍到成個天堂今
但原來係係澳洲Nora間屋
就咁用拍攝技巧拍出來
一開波我仲以為電腦特技
E套野除左劇情 係拍攝工力都唔遜息於GOT
一樣今好睇 只不過唔同類型
但發現實在太難揀
S1E3 E6 E10

岩岩睇哂三季
佢明明唔似GOT今激動
個結果埋尾仲要唔差

錯手打錯自膠

咁又唔好咁講
但發現實在太難揀
S1E3 E6 E10

岩岩睇哂三季
佢明明唔似GOT今激動
個結果埋尾仲要唔差

錯手打錯自膠

就咁用拍攝技巧拍出來
一開波我仲以為電腦特技

今你老母
但發現實在太難揀
S1E3 E6 E10

岩岩睇哂三季
佢明明唔似GOT今激動
個結果埋尾仲要唔差
但套野好似係外國唔係好興今

nora durst 好耐未見過描寫得咁好既角色
leftovers唔係一般咁表面既劇,直頭係好深層次既emotional gut punch
成班角色好似真人活生生咁,就算有天馬行空既野發生,成件事比到人好真實既感覺
got只係大場面 / 戲劇性 / shock,普通人可能鐘意呢類野多d
但leftovers拍出黎既效果好多劇都做唔到
但發現實在太難揀
S1E3 E6 E10

岩岩睇哂三季
佢明明唔似GOT今激動
個結果埋尾仲要唔差

錯手打錯自膠

咁又唔好咁講

leftovers神過got幾條街 我都覺得
不過個個人口味唔同
但發現實在太難揀
S1E3 E6 E10

岩岩睇哂三季
佢明明唔似GOT今激動
個結果埋尾仲要唔差

錯手打錯自膠

就咁用拍攝技巧拍出來
一開波我仲以為電腦特技

今你老母

究竟點撚樣打字先會將 咁 打做 今
5p字都好似未見過有人咁打
一到星期一就掛住leftovers

我睇哂咁多個SEASON

但係都唔明佢講咩. 有無高手可以講下

特別係今個SEASON
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞