Hao123綁架首頁點解決?

350 回覆
27 Like 2 Dislike

我睇咗scan report
頭2個winsap 就係不停攻擊我嗰個嘢

而qq browser 同mio 係 tencent大陸騰訊嘢
我手機同電腦都冇裝過騰訊嘢!

唯一一個會出簡體字廣告軟件
就係bitcomet

我而家認為來源應該係來自佢
因為malwarebyte 掃完係自動要求 quaratine bitcomet.exe
而個假firefox個登錄簽名係有個叫"mengmeng wang"嘅用戶
擺明係大陸名
而我一向好少裝software
最頻繁只有bt dl torrent

咁防不勝防
我暫時諗只有最唔撚覺眼嘅bitcomet
隻luckystarting似乎係綁左係某D google廣告度
所以最近突然好多人中招

我見淨係呢個 Post都有4,5個巴打中左招

我都中左

我都中
屌 都唔知點解會中
睇睇下YouTube 個chrome突然自己閂左
我一重開 就變左luckystarting

我都中
我星期一第一次中
係我行出廳食完飯
返到黎就中左
之後搞左我一大輪

尋晚突然彈個notice話chrome有事要重啟
我無為意禁左是
即係再中

隻毒會自動關左我個防毒

2次都係上緊lihkg
我見有人係睇youtube都中
所以我估係廣告問題
平時無裝adblock
有冇人有用adblock都中招?

Del 左多過6次仍然復發,已放棄
malwarebyte
adwcleaner
用黎清yoondoo 唔知hao123點
要重裝window唔係問題
我最怕係重裝完都唔得
係bitcomet啦 屌佢老母
中左Luckystarting既人
係咪個個都係有用adblock 但裝左bitcomet?
係bitcomet啦 屌佢老母

lm求解決
其實係病毒嚟

我都中左

我係呀 仲有冇其他巴絲都一樣

我係呀 仲有冇其他巴絲都一樣

今晚返去del左佢先
唔撚係掛

前2日中招 有ad block有bitcomet
有冇巴絲del左個lucky starting之後係c drive嘅users/public/document有temp.dat 哩個檔? 我del咗佢 上上下網佢又出現番 掃毒果時又話佢有威脅 求救
我最怕係重裝完都唔得

正常唔會唔得掛
尋晚洗左機 暫時咩事都無
我最怕係重裝完都唔得

正常唔會唔得掛
尋晚洗左機 暫時咩事都無

好彩依家只係用電腦上下網睇下劇
要重裝都唔係咩麻煩事
我想講上面話用regedit,乜乜cleaner清果啲宜家已經全部無用,洗機真係唯一辦法
利申:上個星期先中完
我想講上面話用regedit,乜乜cleaner清果啲宜家已經全部無用,洗機真係唯一辦法

清完之後2,3日就會彈番出黎

清完之後2,3日就會彈番出黎

唯有係咁

我係

我有adblock 但冇bitcomet都中
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞