Hao123綁架首頁點解決?

350 回覆
27 Like 2 Dislike
http://xinghao.me/2016/03/01/2016-03-01-kill-hao123/

我上次都係試哂乜9 360, ad ware, malware, 都唔得,後尾睇左 le 個 blog, 原來咁pk, run scripit, 隔一陣就幫你 reset, 最後跟佢 delete 左條 scripit, 就無事
一邊話 linux 麻煩
一邊好麻煩咁裝幾十個軟件
load 個驅動精靈
佢有個功能綁死首頁
睇gv中第二種毒 以毒攻毒
我想問下點先可以比hao123綁架首頁?
我想問下點先可以比hao123綁架首頁?

同問
360「殺得死」hao我懷疑兩間野打龍通 一齊雙龍出海偷你野
唔好唔要我丫
隻luckystarting似乎係綁左係某D google廣告度
所以最近突然好多人中招

我見淨係呢個 Post都有4,5個巴打中左招

我都中左

我都中
屌 都唔知點解會中
睇睇下YouTube 個chrome突然自己閂左
我一重開 就變左luckystarting

我都中
我星期一第一次中
係我行出廳食完飯
返到黎就中左
之後搞左我一大輪

尋晚突然彈個notice話chrome有事要重啟
我無為意禁左是
即係再中

隻毒會自動關左我個防毒

2次都係上緊lihkg
我見有人係睇youtube都中
所以我估係廣告問題
平時無裝adblock
有冇人有用adblock都中招?

adblock plus + adguard 用家到此一遊
防毒係用bitdefender ts 2017

仲未中伏
有無認真少少既答案

用 linux 咪搞撚點

但係打唔到機,張GTX 1070 要作廢
搞幾日死都唔用 linux

證明linux係幾咁令人卻步
一邊話 linux 麻煩
一邊好麻煩咁裝幾十個軟件

接受現實
If you can't beat them, join them
我唔係中hao123,係中其他網 今次哩個叫Our lucky site 照足程序做⋯明明reset完但冇耐又中過
http://xinghao.me/2016/03/01/2016-03-01-kill-hao123/

我上次都係試哂乜9 360, ad ware, malware, 都唔得,後尾睇左 le 個 blog, 原來咁pk, run scripit, 隔一陣就幫你 reset, 最後跟佢 delete 左條 scripit, 就無事

我跟巴打條link個blog,用WMI搵到個script
咁跟住點?就咁delete個instance?
就咁delete咗有會唔會再出現綁架?

我個步驟到呢度
急求答案,好撚憎hao123
屌,中左lucky starting病毒
練中戈
屌 點樣完到個LOOP
搞幾日死都唔用 linux

證明linux係幾咁令人卻步

你呢 d 言論咪最令人對 linux 卻步
9成係玩開心版game,安裝果時係咁下一步乜都唔睇啦
屌,我del左google chrome再裝都係會中luckystarting 毒
佢個仆街scipt唔係係個桌面個捷徑到
到底個scipt係邊?搞到個chrome又被hack
Zalmalware
用portable上網
有事即刪
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞