Hao123綁架首頁點解決?

350 回覆
27 Like 2 Dislike
HAO123有時剩係DEL shortcut 就決到,
但不外乎係regedit del 同埋係schedule job 到有無HAO123 係入面行緊
luckystarting係ie,chrome首頁都換左?
暫時都唔覺眼有事
中左Luckystarting既人
係咪個個都係有用adblock 但裝左bitcomet?

我有adblock 但冇bitcomet都中

有冇裝d大陸野

我係

我見大家咁講完之後, 試下去Del BitComet啦, 點知Del唔撚到, 真係好有嫌疑

BTW, 大家可以去呢到睇下自己部大有冇多左呢個叫"Dohat"嘅資料夾
C:\Users\user\AppData\Local\Dohat

呢個File入面應該伙全部都係問題嘅嘢黎, 可以試下搵防毒掃一掃佢

我係

我見大家咁講完之後, 試下去Del BitComet啦, 點知Del唔撚到, 真係好有嫌疑

BTW, 大家可以去呢到睇下自己部大有冇多左呢個叫"Dohat"嘅資料夾
C:\Users\user\AppData\Local\Dohat

呢個File入面應該伙全部都係問題嘅嘢黎, 可以試下搵防毒掃一掃佢

咁癲

我係

BTW, 大家可以去呢到睇下自己部腦有冇多左呢個叫"Dohat"嘅資料夾

呢個File入面應該全部都係問題嘅嘢黎, 可以試下搵防毒掃一掃佢

咁癲

係啊, 如果你都有裝BitComet, 都可以試下Del佢, 睇下係唔係冇反應,
但係重點好似係下個File, 如果見到有, 應該要搵防毒搞搞佢

我係

BTW, 大家可以去呢到睇下自己部腦有冇多左呢個叫"Dohat"嘅資料夾

呢個File入面應該全部都係問題嘅嘢黎, 可以試下搵防毒掃一掃佢

咁癲

係啊, 如果你都有裝BitComet, 都可以試下Del佢, 睇下係唔係冇反應,
但係重點好似係下個File, 如果見到有, 應該要搵防毒搞搞佢

今晚返去睇下
但我冇裝bitcomet
印象中呢部電腦都冇裝過
都照樣中招
印象中呢部電腦都冇裝過
都照樣中招

有冇裝大陸嘢?
騰訊嘅嘢
咁即係重未揾到源頭?
Bitcomet可疑但有啲無裝都中左既
咁即係重未揾到源頭?
Bitcomet可疑但有啲無裝都中左既

yes
我估可能係D大陸廣告?
有冇人中過luckystarting?

有冇高手幫到忙...
一裝返chrome 就見到
有冇高手幫到忙...

eggegg
有冇高手幫到忙...

eggegg

咪講呢啲啦
係唔係真係要洗機....真係冇其他方法
有冇高手幫到忙...

eggegg

咪講呢啲啦
係唔係真係要洗機....真係冇其他方法

試下掃毒先囉
印象中呢部電腦都冇裝過
都照樣中招

有冇裝大陸嘢?
騰訊嘅嘢

如果有裝大陸野 又有廣告
好大機會係用同一SET廣告 跟住一齊中伏
而家部電腦有2個firefox 點算好
2個檔案位置都一樣
一個就俾人騎劫 一個就正常
del果陣淨del到正常果個

AdwCleaner加MalwareByte
唔得就洗機啦

malwarebyte救左我好多次

AdwCleaner加MalwareByte都用左, 暫時唔覺得有問題住
BITCOMET都DEL埋啦屌佢老母!
希望冇事
觀望中
而家部電腦有2個firefox 點算好
2個檔案位置都一樣
一個就俾人騎劫 一個就正常
del果陣淨del到正常果個

AdwCleaner加MalwareByte
唔得就洗機啦

malwarebyte救左我好多次

AdwCleaner加MalwareByte都用左, 暫時唔覺得有問題住
BITCOMET都DEL埋啦屌佢老母!
希望冇事
觀望中

用完之後要觀察下, 因為過多陣, 佢又可能會出返黎
http://forum7.hkgolden.com/view.aspx?type=SW&message=5912969&highlight_id=0&page=1&authorOnly=False

見到依嗰POST特登返去搵比大家
真心好有用

岩岩跟左清一次,好似得左,firefox 同假chrome 都del 左。不過搞左成粒鐘
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞