Hao123綁架首頁點解決?

350 回覆
27 Like 2 Dislike
Del完再down 冇用㗎
去#195 條link 跟住做
我之後就冇事
同我delete咗bt因為有啲可疑
屌,我del左google chrome再裝都係會中luckystarting 毒
佢個仆街scipt唔係係個桌面個捷徑到
到底個scipt係邊?搞到個chrome又被hack

之前我搵到個file 但剷唔到
話我使用者權限唔夠
Lm
洗機

我之前換晒d硬件先冇事
洗機

我之前換晒d硬件先冇事

難分真與假
我上次搬埋屋先無事
有條友上黎叫我唔好Delete hao123走
洗機

我之前換晒d硬件先冇事

難分真與假
我上次搬埋屋先無事
有條友上黎叫我唔好Delete hao123走

裝金山毒霸
唔得就360安全衛士
我安左某巴打介紹ge software
好似暫時解決左,但係好似有時會死灰復燃
特別佢話幫我搵到網頁騎劫ge病毒果陣 一del完個病毒反而中招
我真係好想知做左咩會中毒
其實都係仲有毒 但係好奇怪ge係 而家要係第二次開chrome先會中毒
有咩意思
anti- malware 幫到你
anti- malware 幫到你

利申:我以前都試過.
而家我次次第一次開機 都會無lucky starting 問題
但係如果我閂左chrome 開多一次ge話就會中多次毒
姐係話次次上chrome都會中毒
以毒攻毒
而家我次次第一次開機 都會無lucky starting 問題
但係如果我閂左chrome 開多一次ge話就會中多次毒
姐係話次次上chrome都會中毒

我有理由懷疑luckystarting病毒同google 有密切關係
因為我ie同firefox都無set google做首頁,就無事
Luckystarting可以用awcleaner搞掂
但hao123我用埋awcleaner都仲會一用chrome就自動去hao123
用awcleaner已經連hao123啲唔知咩電機碼都del哂
都繼續比佢set左做首頁
搞咁多野,你backup完再format部機裝過重快啦,fix e d問題根本浪費時間
http://xinghao.me/2016/03/01/2016-03-01-kill-hao123/

我上次都係試哂乜9 360, ad ware, malware, 都唔得,後尾睇左 le 個 blog, 原來咁pk, run scripit, 隔一陣就幫你 reset, 最後跟佢 delete 左條 scripit, 就無事

有用KASPERSKY 都中LUCKYSTARTING
有用KASPERSKY 都中LUCKYSTARTING

算鳩數啦 d防毒都廢既
但hao123我用埋awcleaner都仲會一用chrome就自動去hao123
用awcleaner已經連hao123啲唔知咩電機碼都del哂

chrome 就簡單,

chrome 就簡單,

C:\Users\User\AppData\Local\Google\Chrome\User Data
del 左佢咪得
再DEL埋任務欄同桌面個ICON
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞