香港外流球員討論區 (26)

1001 回覆
7 Like 0 Dislike
林志堅返香港,富力就開操
咁嘅分組對傑志 is 侮辱。哈
回歸傑志未
唔係全勝都唔收貨

https://www.youtube.com/watch?v=V-9XGXqSv0k
屌 咁樣交換 好撚戇鳩
垃垃其實講得幾啱

不過踢翻港超再唔上到上去都成問題

回流踢港超唯一好處咪係踢講超可以屈一兩年,增強信心
樂仔都係大埔開始

但富力一簽佢就係預佢上中超
那一晚的那場比賽,港將僅用22分鐘就收復首回合落後1球的劣勢,往後的50、55及71分鐘,港足再連入3球,兩回合計5:2再次擊敗廣東衛冕省港盃。「自從那兩場比賽後,自己的信心一定更大,而且就像是一個動力,不單是我一個,對和我一起落場的隊友都有良性影響。」港足「埋齋」的一球,就是憑茹子楠於禁區頂截到對方解圍,再心口控定以右腳「窩利」抽入。「省港盃之前在球隊不太多上陣機會,但之後有機會去了葡萄牙(甲組球隊科瓦彼達迪),不論是體力和速度都提升不少,今季感覺狀態更穩定,也沒有以往般容易怯場。」
茹子楠的2019至20年球季也絕不易過。在主帥李志堅帶兵加盟下,雖然於菁英盃全勤,但茹子楠於9場聯賽只獲90分鐘上陣時間,「球隊人數的確比較多,外援亦很強,唯一方法就是在練習中表現自己。」東方今季的球員人數多達30人,更有不少球迷為陣中的年青球員不值,「球隊有轉變就要適應,怨也不能改變事實,所以唯有做好自己,至少爭取後備席回來,再一步步得到『阿sir』認可。」
玩完了
樂仔係富力一隊簽 借比畜力 有唔同
https://hifkfotboll.fi/en/first-team/
但official仲未有remi個名
立立強調佢本身唔係好波,天份唔係好高,但真係好勤力
踢隻閘,又真係唔洗好波既,只不過佢都冇得再更上一層樓姐
未必,仲年青係上升期
仲有機上嘅,只要減少傷患
佢踢中堅都ok架 又用到下波 只係細粒啫
我覺得佢開頭搵垃立嗰時唔好波只係因為無受正式訓練 天份係有喺度
佢同Alex Jojo都似係天生運動神經(反應、協調嗰啲)幾好
其實再練下啲用波,可以打到Blind嗰type嘅
外闖是人生重要的一課

今季從葡甲科瓦彼達迪回流東方龍獅的茹子楠,雖非「黃金一代」成員,但因外闖而讓他聲名大噪,同樣被寄予厚望。22歲的他在返港後個人技術雖有改進,惟今季上陣紀錄只集中於菁英盃。

「這代表教練相信我。可是我比賽時仍有點不集中,希望往後可改善。」來季去向未明,他期待再次衝出香港,「教練說出場機會對我的發展很重要,自己也希望多點上陣,有表現才可證明自己的存在。有機會肯定會再外流,這是我的夢想。」
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞