香港外流球員討論區 (26)

1001 回覆
7 Like 0 Dislike

全力支持深圳。代表中華人民共和區深圳區香港市既球隊港超也不用存在了
https://item.taobao.com/item.htm?spm=a1z10.1-c.w4004-15158381888.2.22a2227fnYgpQa&id=583590350702
仲玩膠
對於若香港教練有機會去內地執教或者尋找工作機會,“牛丸”建議香港教練“試下”。她指出:“我覺得是給自己見識的機會,首先未必知道北上發展是否一定很好,收入上是否能好過香港,我覺得沒人可以保證,但是我相信如果教練有機會外闖,無論是內地還是外國都好,都是一個好的機會。趁著年輕的時候多闖下,因為家庭負擔等各種因素影響不會太大,而且始終香港人口有限,足球發展空間也有限,以往有不少教練都在其他地方工作過,我相信內地距離較短,有著較容易一些的平台的話,會是一個很好的選擇。”
國安法 驚架嘛
On9
今月去垃隊training
點解唔留係葡國 係都要返黎
葡國無u隊比賽la,返黎一陣都唔大問題
流浪職業隊training強度應該都可以, 其實唔明點解香港u19唔搵佢
佢第時係葡超守龍 係咪用英文用廣東話同人溝通?
留係果邊學葡文啦!痴住香港無用架
冇波練返來好過
效力梅州客家的「細佬」梁諾恆,亦遇上加盟以來最大挑戰。梅州客家與中超新軍深圳佳兆業友賽,上半場已落後1比5,「細佬」下半場入替,獲得45分鐘上陣時間,最終球隊以3比6不敵對手。他形容對手實力强勁:「佢哋(深圳佳兆業)一向想沖超,所以買人都係中超級別。比賽節奏比香港快,但呢幾星期都適應咗。」他透露球隊近期有機會約戰廣州富力,但比起與港隊戰友「樂仔」碰頭,「細佬」坦言更期待聯賽能盡快「開咧」。
廣州富力早前先後與上海申花和深圳佳兆業等中超强敵進行閉門熱身賽,陳俊樂都獲得上陣機會。而面對同區宿敵廣州恒大,「樂仔」正選上陣兼踢滿全場,更於上半場交出助攻,造就中超神射手艾蘭沙維為球隊打開紀錄。今仗與陣中另一主力迪比利一齊坐鎮中場,「樂仔」坦言很欣賞這位比利時球星:「佢護球能力好强,所以喺佢身邊攞波好舒服。我哋左右一人一邊,一個上另一個會墮後。」最終廣州富力以1比2僅負對手。
好似話tsun dai 又入世界波喎
細佬個身型狀態一般
可以同前英超級既中場學野 丹比利啲cool波真係好穩 希望樂仔可以偷到師
btw今時今日既樂仔勁過支那戴未

唔使學佢帶波,學佢控好啲個波已經好好
上半場冇細佬,失5球
下半場有細佬,失1球
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞