香港外流球員討論區 (26)

1001 回覆
7 Like 0 Dislike
港澳台地區管理員都係支那人朱藝做更新,上年更新完大埔、蓄力就冇再更新,而且球員身價同東南亞國家對比好唔合理
佢同jallo tang 幾熱心
係覺得奇怪點解無香港人申請做管理員,可以update貼d
大學城
冇得用港超但可以踢支超
前Wellington Phoenix球員Calvin Harris呢幾日係港會練波
由於兩地足球水平有差距,在香港出生球員為國足上陣,可能要數到上世紀三十年代的一代球王李惠堂。在東方青年軍時期曾教導過戴偉浚的前香港足球先生李健和,表示會尊重徒弟的選擇:「人各有志,每個運動員都想在高水平環境比賽。入籍這回事在外國都很常見,香港人較少出現,只因大家都沒有能力獲得國家隊垂青。反對的人可以想想,如果英國隊想他入籍,大家又會怎樣反應?說到底我不認為華人代表國家會有什麼問題。」

戴偉浚効力巴塞足球學校(香港)時的教練高志超也說:「他10歲時已比同齡隊友突出,而且暑假會在爸爸安排下到內地球會跟操,明顯見到對足球事業很有野心。如果他選擇代表國家,在個人利益方面一定會較好,相信必定經過深思熟慮,但同時我也會對港隊失去一名人才感到可惜。」
喺transfermarkt要做有返咁上下權嘅管理員唔易
要真係有正式少少嘅證明證明你係有消息人士先得
你估好似你咁fake news咩
和哥肉酸到 叛港講到天公地道咁
細佬機會來了。幹掉猶戴
拎英格蘭同支那隊比
李健和係咪on9
支那隊係亞洲依家都已經唔係屬頂級啦
中超基本確定7月11日開賽
中甲大約於7月中下旬開賽
和仔係咪以為當年自己cup過懷斯落底就以為英超水平同中國差唔多姐?
人地嗰d揀國藉就一係混血 一係喺外地出世 咁猶大係邊樣呀 咁都有得比
組團入坪州同和哥傾計
25 dai支國大國腳上陣
和哥可能覺得光宗耀祖
大中華膠
Tg group我意見:
Jerbig, 安永佳=未來羅素,麥基lv

有人coment:
省港盃唔錯
>唔會啦 起碼差兩三班
>麥基有亞洲級速度
>下?我話安永佳未來麥基lv,kidchild仲話我評價太低,外流同港超po有d話佢可以去澳洲發展
>麥基個速度同體能係亞洲級 亞冠都仲屈到速
羅素有米九身型, 咩Gerbig 安永佳 完全唔入流啦, 不值一提
>其實安永佳唔多似前鋒料
>其實安永佳應該學下陳7 k角位射門傳中遠射

點睇?
我仲覺得佢地未來港隊希望tim
出面公海評價比較低
希望遲d睇下風車果教頭點講
麥基起碼有一面突出. 安永佳呢.
其實羅素,麥基都係身體質素好,天份唔高
一個被人笑係dum春,一個起初係南華被睇低
但兩人夠勤力
所以將勤補拙先可能有機上
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞