高質文]資深髮型師-你問我答@為你解答所有髮型問題#11

1001 回覆
13 Like 23 Dislike
大師點睇新b5 treatment
未做過 想知有無用同有咩用
黑色個隻呢?
呢種長髮前面中間成日都跌落嚟 用咩gel for呢種長度好啲

想問下呢種係咪C 因為見出面大部分都係做呢種
好似好快直返
絲,天生曲齊陰上直下曲
日日都會夾下個陰 搞到炒炒地

想問下..
ATS抗熱 可唔可以用係啲前陰到?會唔會好lup

唔同直髮夾質素會唔會差好遠?(用緊panasonic nanocare果支)如果轉巴打會推介GHD/ amika?

上面見你推介左care pro支導入夾,之前係日本買左頂焗油帽,係咪都係買返支夾會好啲?

天生曲 粗硬 推介咩洗頭水 同 home care 焗油(髮尾好乾)?

有心人上thanks 師傅
唔敢當

有用

而且我仲會用treatment 鉗夾

源自官方資料

個人用後感

滑黎講好多牌子都滑過佢嘅
好老實

不過佢韌度唔錯 各方面都幾好

手感
撫平
散亂
持久度

有好多人爛到唔爛先諗起去做
坦白講 果個時侯 做乜都無咩大作用

然後就話隻野唔好⋯⋯

講真 爛到自己都頂唔順 果d唔係叫保養⋯⋯
最好chemical 後完做treatment 各方面都好
輕 呢隻
Wet look 係得既

至於乾果個

打底吹頭+ styling + 重spray

正常有咁上下長都易跌

最好鬈底或電會好d
佢似J

佢一樣都可以係C

不過我見佢底有用細芯

咁佢都係有心電既

好多真係就咁一隻大芯

佢都有疊起黎排

真。識電既
而且又用Wave master 我都用緊

有用呢部機 就算卷果位無上堂
佢d同事都會有既

外觀上你分唔出
係要濕水 同用落先分到
濕髮時先搽髮尾 後部分頭髮既髮中

然後hihi個陰

吹乾無咩野 驚既可以買噴
All-in one treatment

直髮夾質素好 非常關事amk唔洗買

基本GHD

再上就hairbeauron 3D都夠( 4d個面好熱 我有枝我麻麻地 同埋我鍾意藍白色多d

如果你係積極保養我都建議你買枝
如三分鍾熱度就唔好啦~浪費

天生鬈 粗硬屬於形狀既問題
原來都係要靠chemical 去解決

洗護主要係針對髮質同頭皮

如乾 可選用日本牌子

Milbon
Lebel
Dr junior
唔該晒師傅咁詳細答我
我會試下抗熱同GHD先

啱啱呢排轉左Dr junior 洗護 係滑左順左
不過好似快左出油 以前用開milbon neu冇咁快出

巴打好人一生平安 好生意~之後想整頭再搵你
唔該曬你咁比心機覆我
如果想搵你整係咪tg你就可以?
Thx好好嘅髮型師
咁落洗頭水果下 試下主要對頭髮先

唔好一野撻就落頭皮

都笠 就轉洗頭水即可 或者同牌子較輕身(如只有笠個問題
Welcome
近期漂過三次 個頭冇乜點傷又冇甩頭髮 而家甩色到七七八八
遲啲有一日event要染返啡 又唔想去salon搞
有咩建議?兩星期染髮嗰啲work唔work?
唔work 你剩係要果日 深返?
係 或者嗰幾日都ok 唔洗長keep 有冇咩建議
thx巴打
用噴果d 不過夏天就爭d

或上colour treatment. 都快甩 就可能要Salon搽

或你有信心就自己去買 比個名你都可以
漂過
自搽玩咁大⋯⋯

會架 因為漂過既頭髮 非專業你自己搞呢類野好大獲
佢已經係傷左

除左比錢整 正版bbo2.0 之外 別無他法

嚴格黎講佢係電爛左 因為你搽果樣野 其實係電髮藥水既第一劑果類野
想要個名 thx!

另外想問下呢隻keep得耐唔耐同傷唔傷頭髮?

想問下呢兩種haircut其實係咪一樣

想咁樣剪可以點同髮型師講
無矽洗頭水點解唔好
佢同olaplex比有咩分別呀? 邊隻好啲
上面原來答左
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞