高質文]資深髮型師-你問我答@為你解答所有髮型問題#11

1001 回覆
13 Like 23 Dislike
唔會

但要靠chemical 電
新b5 / Olaplex
不過最重要係用treatment 導入機夾

Around 一個半月度一次

同埋要用比較好既家用洗頭水
食芝麻粉嗰啲有冇用
一直用灰都可以
自己屋企做 down perm 推介咩牌子? black monster ok?
巴打,想知漂染完點樣可以keep色keep耐少少?
同埋想問下有冇粉色系嘅髮色係唔洗漂就染到
Thx la
Lakme q8 napla
我平時都係用shiseido part1

我見坊間都有好多

但我無咩點用過

有客人用過
係好貼 但貼到好離奇⋯⋯
有 淡粉紅色(當然唔會超粉 但唔係老套紅)

底呢隻 無漂

呢個就有漂
答漏左

隔得耐d先洗(頭一星期最緊要

同埋用返相對既色既洗頭水
本身個頭好乾好毛躁 淨係一年柒一兩次
想改善髮質
嚟緊應該會間唔中去salon做b5 慢慢養返把頭髮
想轉過晒洗頭水 有咩洗頭水推薦?
男仔屋企染頭髮,咩牌子最好(吾傷頭髪)shiseido primence?
Lebel serum

我想問 係本身天生鬈?
任何chemical 都會 由其自染 因為會搽得唔好

你諗住做咩色 有圖同埋你想大概係點

我開比你啦 好過你亂咁黎
我粗硬髮質 ,染髮使唔使stay 耐d
Like
唔係呀 直 但好毛躁又易甩頭髮
如果天生鬈+ 毛躁+ 易斷+ 易油

轉用lebel serum 全線line 有冇用?
見佢有shampoo conditioner mask oil
條方就一就 就可以

之前無染過色或黑?

Wbe9 + wbe11

6+9 %

/wbe9 +9

平時d方既改動都睇實際情況多
哦 咁做treatment 會好過直

Lebel milbon drjunior
都可 佢有重身d 簡重身就可以

以前叫
S A B

B最重

而家就好似 係Z定唔知咩 有個代表最重
如果你真係對護髮呢part 有要求 而30 分鍾都願意等 (其實無機 效用一般

(Treatment 鉗 Hair carepro🇯🇵既詳細)🎉

https://www.carepro-hairmedication.com

買隻treatment 夾用好d
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞