高質文]資深髮型師-你問我答@為你解答所有髮型問題#11

1001 回覆
13 Like 23 Dislike

非常正確✅

我都唔想我既junior 或身邊客人聞到

所以我工作附近都無人整
好聽

雖然而家既電髮 細分到 水份 氨基酸 蛋白

但可以係電既過程充分去補充

而家既技術 好多野都係可以拆到好開同好細

但其實爛左既 係唔會有得重建

就算重建到 都唔係果隻手感同頭髮

爛既重建左
痴返埋 其實佢都係爛⋯⋯

除左你包浸野(bbo類) 先可以即時+ 手感上解決

Jc?
可以揾你剪?
男仔日系束感
頭髮有番一定長度 前面瀏海到眉咁上下
用直髮夾有無咩技巧可以分享下
淨係識內外內外咁夾晒前面左右
後面就上part內外 下面就外
有無啲呢類髮型youtube可以睇下 有時睇架仔個啲唔係好明
應該係第5 種面形
絲 我平陰 但前陰好曳
洗完頭包住個頭一陣 唔係即刻吹已經會中分/好唔正常地彎
氣餒到想留長返變三七分界算..有咩方法搞搞佢..
Yes JC
信唔信得過?
原來都係冇重建依樣野
但會唔會可以咁講..冇咁傷頭髮?對比paimore直療嗰d
定還是都係化學野?
整完都唔會keep得耐?
咩係bbo類?
男 幾年前電過 修咗幾次之後變咗波波頭
類似咁
成日俾人話個樣似女人 想問可以點執
本身啲頭髮係自然直
再整直即係負離子?定係其他直?叫咩名呀
想個頭順滑啲貼服啲又唔想一枝枝咁直插貼到好塌咁
你都講曬 要做既野出黎⋯⋯
有 用藥水壓一壓佢個方法
佢有個轉
男仔有無D唔GEL都好睇既髮型
Ummmm 我唔鐘意講同行壞話
所以唔講啦

但佢較早前既時段
做marketing 係幾叻既 就咁
Eg 對比前後圖/文字

全部整頭既都係化學野

都係上面咁講

預防勝於治療

以現有既產品 其實唔會好傷 除非有以下習慣

-自染
-無矽洗頭水
-唔用護髮素
-洗完頭 由得佢打kick 既自然乾(用超闊齒 解下結都得)

-成日夾頭髮 但事前唔搽定抗熱
-用摩洛哥油

Pai 或直 都係直頭髮既效果同功能

只係 pai 我唔鐘意有d整得麻麻 返手整既時候
頭髮個手感好唔似頭髮

如果好damage 既頭髮用就還好

太生真係唔得

Bbo就直頭第2樣野
雖然都係直 但佢係以包裹既形式 包住頭髮 令佢直同滑

滑唔滑 都係講髮質本身 係日常既打理 同習慣

利申 我有用緊pai 其他產品

電髮都有係度 只係轉左用ATS
因為個層次太重咪好女

或者根本你就係一個靚仔 所以似女⋯⋯
真心求教,點解用摩洛哥油會傷頭嘅?如果想吹頭前想查髮尾油,有無推薦...?
落泥既技巧呢 點落可以落得均勻啲
係咪最後先落前陰
咁個尾可以電少少
額骨突
眉毛淡
頭髮軟

係咪得留陰可以搞

ps 有電開頭髮
...
巴打點睇呢條片
https://youtu.be/Usxojo6aHYk
睇comment d人話照做都染唔到佢隻色
難d

有色或有電都會好dd
Lucci
N油
卡絲
Wella黃金油

長用手感 唔似頭髮 由其加熱完
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞