DSE英文心得分享

895 回覆
125 Like 21 Dislike
筆記下載:
dropbox.com/s/tbgtdx73wh6lkyk/HKDSE%20English%20notes.rar?dl=0
用Winrar解壓

Email: nadal129@yahoo.com.hk
筆記下載:
http://dropbox.com/s/tbgtdx73wh6lkyk/HKDSE%20English%20notes.rar?dl=0
用Winrar解壓

筆記下載:
dropbox.com/s/tbgtdx73wh6lkyk/HKDSE%20English%20notes.rar?dl=0
用Winrar解壓

筆記下載:
用Winrar解壓

筆記下載:
用Winrar解壓

我想問小組討論開始個陣如果A無作開頭,而身為C既我做左開頭個位,咁會唔會扣分?

假膠......? ABCD都可以開頭嫁喎
我想問小組討論開始個陣如果A無作開頭,而身為C既我做左開頭個位,咁會唔會扣分?

假膠......? ABCD都可以開頭嫁喎

真心

ABCD都可以開頭
將passengers講做customers 2-3次
係咪玩完
將passengers講做customers 2-3次
係咪玩完

睇下你其他講成點
一個字錯唔會死
講到4次有無2?

如果4次嗡錯曬grammar
markers都唔明講乜
未必有2
筆記下載:
用Winrar解壓

有個唔勁既窒左 3 4秒 我幫完佢 佢點頭 但係幾秒之後佢都無應 咁我就直接回應佢 會唔會唔太好lol
有個唔勁既窒左 3 4秒 我幫完佢 佢點頭 但係幾秒之後佢都無應 咁我就直接回應佢 會唔會唔太好lol

無問題

無問題

好的
謝謝你的筆記
筆記下載:
用Winrar解壓

個人意見:你想講嘅所謂心得,一句講曬,就係日常生活接觸多d英文,但DSE英文係好著重技巧,即係就算英文水平高,無skill連一個native speaker都可以考得差
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞