DSE英文心得分享

895 回覆
125 Like 21 Dislike
雖然我上年DSE英文u左
但後來發覺英文真喺終身受用

u 真係想像唔到

u 真係想像唔到

英文u好難做到架喎

本身嗰英文底冇打好 上到中四先有少少動力去讀
識嘅生字又少 ,總之就喺英文廢但又冇解決辦法

u 真係想像唔到

英文u好難做到架喎

本身嗰英文底冇打好 上到中四先有少少動力去讀
識嘅生字又少 ,總之就喺英文廢但又冇解決辦法

我自己都係9做1左
作文真係最易拉分 各位真係比d心機寫文

想當年我會考作文得 lv 1

去到AL ue writing 拎C

都係睇好多人地寫既文 日日最少串五個生字

學多d句型
筆記下載:
dropbox.com/s/tbgtdx73wh6lkyk/HKDSE%20English%20notes.rar?dl=0
用Winrar解壓

Email: nadal129@yahoo.com.hk
想問下英文詞典邊個最好用/最啱

我推薦朗文當代高級辭典
可以download有道詞典App
入面內置左朗文
想問下英文詞典邊個最好用/最啱

我推薦朗文當代高級辭典
可以download有道詞典App
入面內置左朗文

點睇http://dictionary.com

無朗文咁詳細咁多例句
筆記下載:
dropbox.com/s/tbgtdx73wh6lkyk/HKDSE%20English%20notes.rar?dl=0
用Winrar解壓

Grammar in use 有無用?
想買
Grammar in use 有無用?
想買

如果本身grammar差
打好根基好有用
筆記下載:
用Winrar解壓

樓主
想問下其實出邊D 英文學校有冇用
Eg wall sheet, englishtown 果d
感覺要一比就要比兩年學費好大風險
樓主
想問下其實出邊D 英文學校有冇用
Eg wall sheet, englishtown 果d
感覺要一比就要比兩年學費好大風險

試下代答
有朋友返呢啲Part Time 話伏黎
講真 啲課程有料既 你唔綑綁式報2年我自己都會Keep住報
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞