HSBC Red 卡4% RC或中伏分享 (6) 黑警五毛支那死全家 反送中一週年

1001 回覆
14 Like 4 Dislike
Top up octopus的話係用apple pay,咁又係咪計入果4k apple pay消費
雖則我去便利店都係直接用apple pay
等緊KOL測試, 如果得, 變相所有消費如能使用8仔的都有4%
條款有寫增值錢包同AAVS唔計做哂頭盔
我就覺得唔會有咁好死
由2020年5月19日至6月30日,憑滙豐信用卡累積本地簽賬滿港幣4,000元或以上,當中以流動電話付款(即Apple Pay、Google Pay™或Samsung Pay)作任何金額的簽賬交易,即享高達額外5%「獎賞錢」回贈,而全期最多可享高達額外$250「獎賞錢」回贈。

另外,八達通現可加至Apple Wallet,從此一部iPhone就可以通行任何設有八達通收款方式的商戶!您可隨時以滙豐信用卡增值,幾時增,增幾多,一切由您話事。而增值八達通之金額均會列作流動電話付款之簽賬交易,可享上述額外「獎賞錢」回贈!

計埋
八達通增值上限幾多
字眼睇咪即係計4%
真係咁好死
佢只係話食到呢個最紅5%
冇話卡本身有冇回贈
即係話開張卡用RED增值5000蚊就可以拎盡250?我有無理解錯?
即係最多都係呢個月玩活動多5%
以後用RED CREDIT增就乜七都冇
如果八達通計就狗衝開Red啦
咁即係用red有4%定1%?
依琴講緊用apple pay滿4000,完活動後額外有5%回贈
Top up之後直接賺既應該同之前一樣唔計/自動增值先計
回報: 帝豪停車場(Imperial Parking)車位月租 : 4%
另外有一個建議畀樓主

試吓唔好講 實體店﹐叫返 門市
屌 仲未批
平時係ebay 買野多,如果我將張卡連去paypal acc 再係ebay 用paypal 找數,咁樣應該都食到4%?
0.4%都冇?
0.04都仲有2rc,而家1RC都冇
即係RED in wallet app 增值8仔無得食4%
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞