HSBC Red 卡4% RC或中伏分享 (6) 黑警五毛支那死全家 反送中一週年

1001 回覆
14 Like 4 Dislike
八達通增值回贈幾時入戶口?
原來果1% 唔apply落smart octopus 架
宜家係咪冇左簽6000回900
變撚左簽8000回800
有少少唔肯定想問清楚

本身我既理解係
流動支付 = 手提 apple pay etc (可以網上/實體店)
網上簽賬 = 上網用電腦買野入信用卡碌 (唔係實體店)

所以
如果我用手提經某d app 用apple pay = 流動 + 網上 = 4% + 優惠期內額外5%?

1. 由2020年5月19日至6月30日,憑滙豐信用卡累積本地簽賬滿港幣4,000元或以上,當中以流動電話付款(即Apple Pay、Google Pay™或Samsung Pay)作任何金額的簽賬交易,即享高達額外5%「獎賞錢」回贈,而全期最多可享高達額外$250「獎賞錢」回贈。
理論上岩
例如用apple pay 起apple store app 買野就食到9%
但係要留意返個網係未算本地簽脹
想問下iherb係咪香港簽帳?
今日42RC經REWARD+ 換惠康50QPON (11年資)
惠康,不了
11年先比個咁既折
不了
等佢出1rc=2hkd找數仲好
我留來換里數多
8仔app寫D錢入番去apple pay張卡度, 卡center會唔會計refund而乜野RC都扣晒, 同時又自己食左個11蚊手續費?
0.4%回贈,合理吖

自己睇下T&C 啦
係簽夠之後,完咗先畀你
8仔退錢又唔係退落張信用卡到
退落oepay要將個成本加番本身用earnmore/scsc刷每月aavs用轉數快拎錢個回贈做成本,所以唔止2次11蚊手續費
過往一年會做幾多次1RC=2hkd?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞