HSBC Red 卡4% RC或中伏分享 (6) 黑警五毛支那死全家 反送中一週年

1001 回覆
14 Like 4 Dislike
原來要登記
點解rewards+入面搵唔到呢個promo
終於搵到 眼殘
我就黎一個月
答返上面巴打先。

你登記左reward+ 之後,去apple wallet 開一張新既八達通,然後透過hsbc 卡增值金額$2950,咁你連埋按金$50,就會total 扣左$3000。

然後裝返八達通app,去退返你呢張新開既八達通,咁佢就會扣左$11手續費後,退返$2989 比你。

因為佢個app 一年最多退$3000,所以要增值$2950先唔會爆quota。

仲淨返一d額度,就由平時d 消費搞掂,唔洗刻意製造新既消費出來(eg apple gift card)。果4% 隨時都有啦。買d你用唔著,或者隔勁耐先用得著就無謂。
如果你真係要計到咁盡,咁不如三個月之後先退卡,唔使比佢扣$11手續費之餘啲錢都係好似平時咁用
講真你要攞盡佢$250,咪又係要搵其他方法再消費多兩千蚊
果$11 就由佢la,減少樣記掛嘅事。
減左$3000之後,剩返果$2000又唔洗好刻意去搵野買既。食野、買野、基本上d 必要開支都cover 到果$2000有突。我係唔想為左佢d 回贈,特登令自己多左開支,所以八達通果度係即開即退。
果$11 就由佢la,減少樣記掛嘅事。
減左$3000之後,剩返果$2000又唔洗好刻意去搵野買既。食野、買野、基本上d 必要開支都cover 到果$2000有突。我係唔想為左佢d 回贈,特登令自己多左開支,所以八達通果度係即開即退。
咁你個情況又真係要做到啱啱好,冇辦法

我都係咁岩用得着要經常買Apple野先買gift card, 所以都冇特別開支
有。
佢經fps 退落你銀行戶口
其實最緊要係自己用得著,唔洗為左儲分特登買d 唔需要既野,咁樣好蠢
唔係下話

會唔會三個月後先reject我
你睇清楚條款寫乜野叫合資格八達通
有無得張張新既八達通啲錢轉出去oepay到
apple pay 入面既八達通無得轉。實卡先得
你退3000蚊係扣30蚊
係11蚊。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞