HSBC Red 卡4% RC或中伏分享 (6) 黑警五毛支那死全家 反送中一週年

1001 回覆
14 Like 4 Dislike
之前有睇到討論如果係walkin去apple store買gift card
再用apple pay比錢
應該食到4%網上加5%本地

如果你係電話到直接開apple store app買就食唔到5%,應該計海外交易
去門市都計網上有4%? 咩玩法
啱啱再查返單
用APPS買DEVICE都係計HK我自膠
但比ICLOUD就唔係HK

而家係比較好奇到底APP內購買同增值點計
...........又做10%,我就試試啦...
我淨係知AppStore 買app買icloud係計海外
渣打都會收手續費
個promotion 簽4000以上 上限250RC
乜唔係增5000蚊落8仔先奶到盡咩 個個都話4000既?
三個月後就冇手續費

每年每部裝置限退三千蚊(一張卡本來儲值上限都係三千)
落鋪買如果你用apple pay 比錢,食到5% , 上限$250
正確來講:

Apple 門市 (用Apple Pay 付款):
Red Card 1% 本地簽賬 + 5% 流動電話支付(上限250 RC)

Apple Online Store (用Apple Pay 付款):
Red Card 4%網上簽賬 + 5% 流動電話支付(上限250 RC)

就算當增值足4000入去apple pay
其實要用晒都唔難
唔洗一定要退既
佢可能只係想盡辦法拎盡250rc?
退完再開 成本11rc
一年最多退3000
所以如果諗住純賺分
都係被鎖住2000
應該係 退完再喺返自己張aavs度用4000食到盡
而家有 d 亂
用 apple wallet 增值八達通究竟係 0% 1% 定 4%
三個%都有人講
CS覆250 1RC
用hsbc apple pay增值八達通得0.4%
但就食到手機支付5%
八達通in app用apple pay增值有4%喎
尋日增咗$150 今日多6RC
都唔知邊個喺度話0.4%
我實際睇返RC就係有4%
你用嘅時候係將全部卡嘅RC加埋一齊用
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞