HSBC Red 卡4% RC或中伏分享 (6) 黑警五毛支那死全家 反送中一週年

1001 回覆
14 Like 4 Dislike
有無巴打有上一期既迎新條款?
4月尾申請,5月尾收到卡想睇返
但剛巧遇到更新左新條款
cheap到又quote 返喺依度攞
可唔可以create另一條新link出嚟
舊link就放假資料或未經許可,不得轉載起裡面?
本身有vs
申請red都唔批
打電話問佢批唔批啦
就係話申請未被接納
嘈完, 話可能我有2張hsbc 卡
建議我cut card 既簽帳quota 再申請
星期一申請, 今日星期六收到卡了
立即開左卡, 即入APPLE WALLET 無問題
REWARD+ 即刻SHOW到張卡, 登記埋流動電話付款果個優惠
根據"綜合評估"啵
追問佢又話可以好多原因
咩簽帳紀錄, 財務狀況etc
問佢exactly 咩原因又講唔到
不過勝在有make suggestion 叫我另一張少用既卡cut 下card quota
可能有關係
UBER EAT 有冇
我本身有2 張hsbc 卡都申請到
唔洗你降低某張唔用hsbc信用卡額度就可以
每個人都有預設的credit line,一般default左月薪6至8倍,再上就應該要靠p loan/整花你個TU先做到。你可以計計數自己已有既credit limit會唔會好接近你月薪的6到8倍,就算無簽帳的credit limit都係無扺押貸款,已經當你用左。
請問迪士尼上網買飛,計唔計4% ?
長知識
搵日cut 左張白金佢先咁
白金入面既獎賞錢識唔識自己去返vs 到?
定要用哂先好cut?

另外想問, 個credit line 係逐間銀行咁計
定係會睇哂你咁多間銀行加埋既信用卡?
加晒所有會上TU的機構
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞