【連登 商業電台 光明頂 討論區(十八)】

5001 回覆
36 Like 3 Dislike
佢就係想人與人之間極度不信任
個個好自私先方便分而治之
一左二窄
細細個成日俾人灌輸「生活係香港地好幸福」,幾多年冇覺得幸福過
有聲
不動搖!
不變形!
不走樣!
咦,老董條氣好似唔多夠咁
蚛国依家就係賭po大既,佢搏全世界都唔敢做野,為咗保香港而唔收佢皮,依家美國果邊就係push緊英國同英聯邦收香港人,然後就正式開拖,冷熱戰都會開始。

因為美國同部分西方社會清醒既領袖都好清楚,今次就香港,俾佢吞到既話下次就係台灣,而台灣民意好清楚就係唔會一國兩制唔會under中國,咁就只有戰爭武統一條路,吞完台灣就到西方自由世界。

依家Trump就係想加速,咁耐以嚟你有冇見過trump係香港問題上反應咁快?我地死幾多人都唔及對家整一條惡法,依家佢心諗你最好快啲出兵打台灣,咁佢就連pelosi面色都唔洗睇直接還拖。
除非佢有特別消息分享,如果唔係呢排請啤翁上節目都好似冇乜意思
你講既政府唔係香港政府而係中共
佢既諗法的確係咁,香港存在對佢係威脅
阮南安
巴有參考其他意見?我大概都知道你講意見。希望巴打唔好大憂心,現實係冇得我哋去想太多。

冷靜面對,大家能力範圍內努力💪🏻
以前為咗避越共而落嚟香港
而家為咗避中共而要移民
老周條藍廢。
佢同阿紅好支持支共㗎。
我覺得佢曲線
我知
不過我聽嗰陣覺得好諷刺
其實有一樣大家要明白
就係香港政府同建制派係佢推之前係唔知會搞單咁既野出嚟,反映既係佢連香港政府同建制派都信唔過
我係同意其他平論佢冇路行,把心一橫。但我又擔心佢表面示弱⋯⋯
泛民既心態都係咁
仲拉立場姐姐走出嚟話香港議會抗爭唔可以好似科索沃同台灣咁樣衝
收皮啦叫佢地
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞