啲(英文)示威標語麻煩用字謹慎一啲 例如唔好用f*ggot呢啲字

265 回覆
507 Like 113 Dislike
再唔係motherfucker咪得
agger
屌你老母
block
呢張相fb好似勁多like
請問gay佬有幾侮辱?
大把同性戀者自稱gay佬
You are gay
如果真係少人討論就算好彩但係唔會此次都咁好彩
你覺得呢啲雞毛蒜皮嘢唔值得關心,係你嘅睇法
問題係響外國人眼中點睇就另一回事

嚴格而言,將呢啲嘢當成「枝節小事」本身就係有問題嘅態度
手足之中都會有同志群體啦
謹慎啲無壞
左你老母
你咪繼續捉囉
其實係
不過當啲人連文宣觀感都唔care
講尊重就真係wfc
連登仔:要打國際戰線
Also連登仔:全部女人都係雞死基佬死nigger

鬼佬識睇香港話就死得
問題係字詞本身有約定俗成嘅意思
唔係針對個女仔嘅動機

而係隻字確實有問題

同埋其實都唔係白左
唔用f*ggot算係一種基本禮節(網上論壇另計
係咪要話我分化撚

好驚驚
我身為「左膠」,會唔會被熱狗呢
所以話連登D𡃁仔真係拾下拾下
咁左埋你老豆
兩性一齊壓迫你咪會開心啲
連個字用唔用得都唔識,人唔吠狗都笑
你地可唔可以唔好再攻擊我地新時代女性?

我地香港既現代女性係有自己既思想自由,身體自由
想表達既意思同埋行文用字理應係由我地自己進行決定
你地呢班父權主義既爪牙,終日只係想控制我地新時代女性既思想
怕我地比你地呢班醜陋既男性走得更前,搶你地既風頭
所以一直打壓我地既言論自由同埋思想

我認為樓主應該要刪除呢個會造成兩性之間巨大誤會既帖文
我地新時代女性係有權用任何自己既用既表達方式去表達自己心中所想
唔應該受到任何人士既批判
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞