央行宣布,数字货币不能兑换黄金,党内高官纷纷卖房套现,全国二手房交易量暴增,卖房出国的最后机会,错过了你会一无所有!

204 回覆
549 Like 15 Dislike
無緣無故整電子貨幣無可能無原因. 我幾相信面具人講法, 因為佢唔係爆料, 佢更似係經濟同政治分析
技術佢無講錯, 但好多貨幣本來都唔可以換黃金.

美金叫美金, 當年係講明可以換黃金, 後來先改左. 所以唔換得黃金, 係好多貨幣都唔得.
大陸仔你地死得啦
喺自由社會,你係有權選擇揸現金定揸Bitcoin
因為你揸現金一定有保障
但中共永遠唔會俾你再揸現金
佢係要實行真正共產全民
俾人揸住春袋 就等於成世俾人控制
冇撚得走資
共慘黨永遠信唔過
Blockchain技術的特性係在不信任年代建立信任,取用零信任機制。共產黨就係知自己信唔過,先搞blockchain,如果唔係普通client server based program已經可以。
笑死
你覺得我地會冇份
中共真係玩得數碼人仔
驚你玩以物換錢咩
假設你想走資一百萬
要帶幾多罐午餐肉?
另外佢可以限你一個月用幾多錢
你點走?
唔明可以睇下華西村
村民個個有別墅住,有私家車
過百萬存款架
不過....

村民和企業里的工人幾乎沒有節假日,周六日也要上班,只有新年兩天假期,村民外出要向工廠請假。村民被集中管理,嚴禁與外來人接觸,連出入村子都要請示。如果村民要使用自己股金中的錢,必須向村委會提出申請,經村委會討論通過後才能支取。

村民除了有限的零花錢,其它開銷都要村裡批准才能撥款,一旦選擇離開村子,一切財產都要留下。
佢哋唔係搞Bitcoin喎
Bitcoin係ɪɴғɪɴɪᴛᴇ ɴᴏs,可以攞嚟炒
佢只係現金數碼化
唔俾你提實物收埋咁解
佢要清清楚楚每一個dollar嘅去向同交易流程
全民監控意義大於一切
習大係操控狂
甚於秦始皇
你明左blockchain技術就會明白
有好多free online course可以聽下
唔講細節,只講宏觀的few hour short course都有
係blockchain, 唔係bitcoin,無錯
黃屍同藍屍無異
係一個封閉既網絡講blockchain
趁香港仲係自由兌換 真係要快啲走資
Private blockchain 明唔明先?
有private blockchain
收咗電子幣就好難轉返去外幣
就算可以轉外幣
都要用配額
可能都要打折扣
比中間人食一大筆
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞