央行宣布,数字货币不能兑换黄金,党内高官纷纷卖房套现,全国二手房交易量暴增,卖房出国的最后机会,错过了你会一无所有!

204 回覆
549 Like 15 Dislike
央行宣布,数字货币不能兑换黄金,党内高官纷纷卖房套现,全国二手房交易量暴增,卖房出国的最后机会,错过了你会一无所有!

https://www.youtube.com/watch?v=aVcjEJoW5dc

簡單D講以後國內人民出糧買野, 會以數字貨幣代替人民幣.
但不能用來出國買野, 結果人民幣變成外匯卷,
簡接鎖國. 同充公中共人民資金.
名義上中共人民金錢無少, 但已經不可以出國旅行消費.
個人名義去外國網站買貨.
數碼陰司紙
要求愛國香港人首先效發
有冇「央行宣佈」嘅source?
終極回血劍
吸乾國內人民資產
又係條垃圾面具人
仲假撚過大紀元
你米入數字貸幣,應該初期會升好多.
我只buy合理講法,有D野佢講得好似神話小說.
完全瘋狂.

數字貨幣目的就係想令中共, 走回當年用外匯卷時代.
管制外匯.
無央行,但有news

https://mtz.china.com/touzi/20200508/050829390.html

“人民银行在发行之前说的很清楚,它将全面代替M0现金。也就是说未来可能5年可能10年,我们市面上大家都不会见到现金了。”翟老师表示。
標題嘅「不能兌換黃金」呢?
同埋「全面代替M0、不會見到現金」只係依個翟老師嘅講法。

實際上你去中國人民銀行嘅網站搵,你會見到的確有寫「M0替代」,但係數字貨幣有替代M0嘅作用唔等於全面替代M0。全面替代只係依個「翟老師」嘅講法。

我覺得比較合理係依一篇新聞嘅最後嗰part:
http://www.xhby.net/index/202004/t20200420_6609147.shtml
「M0替代」嘅意思係發行100蚊嘅數字貨幣,就會註銷等額嘅紙幣和硬幣,所以數字貨幣唔會令到人民幣印多咗。
叫藍絲換先有效
糧票
之前夠話人民幣發行係同外匯儲備掛勾啦
結果點?
大陸鳩up都信?
有冇「人民幣發行係同外匯儲備掛勾」嘅sources?
首先你要有真既金
今次仆街!
亂世會多騙子轉移視綫
買左張票機,去到旅行,乜7都買唔到
呢d有濃厚鑊味,好假,保持距離,唔好理,唔駛理
關埋香港自由行先好講
我反而覺得似以前日治時代D軍票咁囉
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞