央行宣布,数字货币不能兑换黄金,党内高官纷纷卖房套现,全国二手房交易量暴增,卖房出国的最后机会,错过了你会一无所有!

204 回覆
549 Like 15 Dislike
附合雜種做法,回復到六十年代
真正既共產主義
Domestic consuming power
即係突然有一日同你講,你銀行個結存已經變咗數據,拎唔返實體現金,以後消費等於拎住啲電子裝置四處扣呢個數,好虛無,好冇安全感
你將數字貨幣換哂做實物,再拎啲實物去同外國人換美元囉。
香港好多鋪頭收支付寶,你同佢定啦
hi
呢個過程要成功,好在乎啲實物係咩嚟,要令人有信心,又真係得黃金
原因就係未知佢會點處理平民既現金
已經有幾個城市會試行新電子幣
而支那目標係新電子幣取代人民幣
咁可能最後得返銀行自己
用真人民紙幣同外國trade
國內就一堆數字
如果出國 就要用電子幣換返人仔
問題如果官方禁左人民用人仔
就得返地下錢莊換紙幣去出國
呢度條水可以好深
仲可以支那自己背後搞返又回血劍
否則部手機就真係手機 唔係你副身家
你好勁喎一句棒殺一個反共youtuber
你又有咩貢獻先?
真又好假又好,聽住先無壞
只要唔課金就係問題
而家成個中國無人用實物去換外國貨幣返嚟?
中國唯一出口嘅物品得黃金?
你拎午餐肉去換美元都得架,一定有啲鬼佬鍾意食午餐肉。
軍票(電子版)
係走佬。唔係走路
明明啲詞係香港有先
因為支那冇“佬”字。先用近音字
唔明點解有正字唔用。用老翻字
係走佬。唔係走路
係埋單。唔係賣單
係模。唔係嫩模
到底無外匯合點
即係所有錢都入曬銀行體系
韮菜割起上嚟更方便
到時連五毛錢都要以電子貨幣形式發放
淨係可以買中國貨
到時五毛可能爭取用美元出糧
點解淨係可以買中國貨?
你覺得唔會有奶共嘅鬼佬肯收數字貨幣?
救命 !
每日一字
sorry...原來你鐘意做支那人。咁你打埋殘體字啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞