古代教育係咪就嚟收皮

624 回覆
630 Like 8 Dislike
佢哋聲稱小學士同古代分開咗,已經係唔同公司
個肥婆確係樣衰
TKO係慘啲,辛苦CHING你
e家做緊二線中中校教畜
請問英文想囉3 e 家補邊個好
我年代calvin sun
都係肥cal最好
有人話03年開始係補習盛世
其實我家姐考會考(98年)佢都有補兩三年,即係96已經補緊P Chan,al又係補佢
到我讀中四(04年左右)我又係補佢,到我出嚟教書啲人都係補緊佢......
都幾痴線,係估唔到佢轉會姐

記得以前有個cy chow 上埋電視,教phy成日串bio個Simon

Kkwong 真係唔悶,其實教得好好,老一輩係堅有料,都好想知點解會去補習界搵食。

其他都冇補過。現代呢間野以前真係好痴線。
有邊個估到今時今日搞成咁
Cliff仲有冇教?
而家啲補習仲廢過日校老師
之前有個post好似狂插某econ補習老師教錯野
幾年前上燒完中文,果陣佢仲未走
佢係啲唔洗拍片既live時不時會屌下現代經營完全唔撚掂
補咗YY 三年,其實好睇你自己有冇用盡佢service,我每個禮拜送篇文俾佢改,通常10日之後佢就改完,仲有去吓啲oral practice 係幾幫到手

利申:中文5**
你出到何添一定唔夠你嚟

Btw Peter sun成日食完煙上堂
啲出名嘅補習天王天后揾嘅錢同普通打工仔或者教師多幾倍,甚至有啲醫生都比唔上

香港啲畸形制度造就一個畸形行業
其實本身中文都係咁操返黎
只係好多人係日校都冇做呢樣野
學校作文唔頻密,可能一個月一兩篇,其實唔會差太遠
除非你啲作文好唔掂咁就要密啲去作俾人快啲改你個問題
然後oral就更加唔使講,練得多基本上冇死
中文我到而家都唔明點解啲人會唔合格(真心唔明個種)
真心真係好畸形嘅社會
台灣都係咁
台灣好似仲有全天候自修室
爭入台大醫科(好似唔係台大就會死咁)
其實果幾間係真係執左
日校老師冇咩用啲人屌YY冇用,我心諗你每個月入去坐四堂就會5**咩自己唔付出唔會有收穫
何添d tips夠堅

Peter sun我覺得補CE就夠堅
補AL麻麻地
屌 個個都係禁啦。有啲真係衝出嚟,剩係中topic,要考嘅教到冇教過
日校老師要睇個老師有冇料啦
同埋要睇你想合格定高分
好多白痴學生本身合格都未合格就話學校老師唔掂,然後出去補習,點知都係唔合格
我問佢補習個陣做左啲咩,佢就話上堂然後返屋企冇睇過筆記
我真係無言。
其實日校同補習都一樣要付出,但好多人以為入去坐幾堂就會合格,其實唔係唔得,但你最少補習要抄到上p.chan堂咁,抄到成隻狗咁,然後返屋企睇下,用下啲skills,咁先係最低限度嘅努力

利申之前有教日校、補習社,而家已經唔係香港。
live嘅同學大家好video嘅同學大家好

有咩好j?
岩岩出嚟個陣就唔錯嘅
之後就
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞