古代教育係咪就嚟收皮

624 回覆
630 Like 8 Dislike
其實補cliff就係最享受聽唔明個種感覺
返去慢慢研究同吸收
以前係癲到排過後樓梯
你變咗化石未?
一開始就見到個學生講Linda Lau
而家啲學生有冇見過overhead projector?
wx lee?
我搵到佢個fb, 好似過咗澳門
仙人掌門生留名
佢用開把19叮噹間尺好反差萌
Chaing, Simon: (現代 / 生物)
1. 第一行第三個男同學!
2. 打無限星星
3. 佢抄我死梗, All copyrights reserved by Simon Chiang
4. 邊間學校仲教梗eco? 死硬! 而家呢個時候冇理由教eco ga...eco須要好高層次o既數據分析ga
5. o個日呀...o係 太子呀, 仲有個學生話教梗classi....
6. 遲d呢我就會陸續俾d test考下你o地
7. 而家bio, 就係要殺哂d死背marking既學生,你背哂23年既marking, 都答唔到呢條
8. 唔好意思呀依度個projector唔係咁好。下面個班房比個麻煩人霸左囉!邊個?你一陣行過自己睇下啦!又麻煩又無料!
9. 好!今日係X月第X堂.請各位同學check下今日份handout.今日應該有X份handout....
10. 好!搞掂!
11. 背丫, 背past paper 你死緊呀你!所以話呢, e 家香港好多老師都係廢ge,邊有人夠我勁丫, 我改左廿幾年paper,如果比我出?, 我可以殺到d 學生得番兩成合格。
12. 聖誕之前仲唔知點溫書ge 話死硬,頭先果班中七丫, 個個中六都無讀書, e 家先黎驚, 佢地真係咩都唔識ga, 不過我都要送埋佢地上路先...
13. 我比你地d 練習你地都唔識做ge 話, 你地死緊,e 家ge 考法唔同ga la, 唔係考學生背
14. 你地背曬23年marking都答唔到呢條..
15. 拿..呢條就係咁樣殺人喇..
16. 每年都唔會翻炒..頂籠都係得15個percent..
17. 爆難/易呀!
18. 呢條 out 左 syl ,照計你學校先生同你講左
19. 沒理由新年重要番去補課,痴線家,應該一早教哂書
20. 好,今個月的 passowrd 係.....
21. 你今晚番去搵細佬妹試下....
22. 唔識 ??? 好,下條繼續問你
23. 呢條係必殺題,一出死哂
24. 你背呀,夠膽你就同我背哂佢
25. 我成日講要訓練你地諗野
26. 份03 年卷應該放枕頭底,得閒羅出黎睇下
27. 近排天氣凍,張被的 affinity 好高
28. 好,新考法, COMPARE & CONTRAST....
29. 我成日講,而家d 題目唔係要殺人
30. 得閒睇下 understanding d 問題
31. 呢個時候大家應該溫哂書嫁啦,應該~~~~
32. 我成日都話考試唔洗出到殺人ge,淺ge一樣唔識
33. 唔計今日,你仲有xxx日考bio!
34. 你仲要溫其他科ga ma..
35. xx有間中學呀,我費時講邊間啦,而家教緊evolution , 我睇佢地進化成點
36. 背果個死果個
37. 叫教署出份 AL 比d老師做,我實a緊ga........不過唔好la,我驚好多日校老師會失業
38. 你阿sir有我依幅圖係copy我ga,一定勁"mom",我每年比$買幅圖既 copy right !
39. 正到爆!
40. 呵...呵...我唔知,我點知你唔知
41. 唔識答唔緊要,撞lor,坐第一間房 o個 o的先羅到A
42. 而家要殺 A-level D學生好易
43. 咁讀唔知 o架
44. 聖誕之後仲唔知點讀Bio就唔好讀
45. 有上過我 Cert o既同學實識
46. 讀我份note就夠考試
47. 文達 Fun corner,just for fun
48. 正到爆啊,out sys o架
49. 你聽呢個,白痴到爆
50. 都低能架
51. 我從來都唔話我自己 tip 中題目...你話有乜可能呀, 中 topic 就話易姐
52. 邊個話咁寫得架?同我用(叮噹)間尺成段刪曬佢。
53. (講完98年題目)好,跟住睇下99年。
54. D先生點可能出呢題架?呢題深到痴線,嚴重打擊學生自信!
55. 低能到爆
56. 我有張餐單俾你地跟住食
因為Simon Chiang 我bio唔係死背marking
最後5**得超高分
而家herman yeung拍片解數學題唔錯喎
有生之年居然見到古代收皮嘅一日
仙人掌雖然串串地,但教得真係好有料
DY
佢出d Q&A真係嘗試教你點思考
呢點其實終身授用
佢筆記最尾個版勁癲印考試日期
末代CE 同AL 係補習界最風光嘅幾年
考佢d mock 幾正
同d一齊補既同學鬥餐死上top100 list
冇左pchan 之後
真係收曬皮
Linda Lau早幾年都退埋休
早幾年有單新聞 話去咗跑步
應該半退休
地理老母
因為補佢我買左好螢光筆
睇佢唇就知佢好識 含x!
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞